Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Sigortadan 1.4 milyon dolar aldı! - Otomobil Haberleri

        HABERTÜRK

        Mr. Bean karakteriyle tanına ünlü İngiliz aktör Rowan Atkinson dünyada sadece 64 adet bulunan otomobilinin tamiri için sigortadan 1.4 milyon dolar aldı. Bu İngiltere'de bir sigorta şirketinin tamir için ödediği en yüksek meblağ oldu.

        Atkinson 2011'in Ağustos ayında saatte 386km hıza ulaşabilen otomobilinin kontrolünü kaybederek yoldan çıktı ve kenardaki ağaca çarptı. Ünlü aktör kazadan ufak yaralarla kurtulsa da otomobilin 6.1 litrelik motoru kaza alanından 15 metre uzakta bulundu. Uzmanlar otomobili eski haline getirebilmek için yaklaşık 1 yıl uğraştı. Sigorta şirketinin tamirin sonunda çıkan 1.4 milyon dolarlık yüklü faturayı kabul etmesi ise 6 ayı buldu.

        Rowan Atkinson otomobilini 2007 yılında yaklaşık 1 milyon dolara satın almıştı. Ancak otomobilin sınırlı sayıda üretilmesi değerini gün gittikçe arttırıyor. Geçtiğimiz yıl aynı model bir otomobil 5.5 milyon dolara alıcı buldu. İngiliz basını kazadan sonra Atkinson'un otomobili için ödeyeceği yıllık sigorta priminin 95 bin dolara çıkacağını iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ