Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Spor Otomobiller Peugeot, yeni 2008’le zirve hesapları yapıyor! - Otomobil Haberleri

        HABERTÜRK

        Peugeot Fransa'dan iyi fiyatla alabilmeyi başardığı yeni 2008 ile B-Crossover pazarına iddialı girdi. 2008 hem kendi sınıfındaki araçlara hem de B sınıfı hatchback’lere rakip olarak pazara girdi Peugeot Fransa'dan iyi fiyatla alabilmeyi başardığı yeni 2008 ile B-Crossover pazarına iddialı girdi. 2008 hem kendi sınıfındaki araçlara hem de B sınıfı hatchback’lere rakip olarak pazara girdi.

        Peugeot B-Crossover pazarına oldukça iddialı bir ürünle girdi. Nissan Juke'un açtığı, ardından Opel Mokka, Renault Captur, Fiat 500L ve Chevrolet Trax gibi modellerin oyuncu olduğu pazarda yeni 2008 iddialı satış hedefleriyle en yeni oyuncu oldu.

        Türkiye tanıtımı ve test sürüşü Malatya'da oldukça yıpratıcı yol şartlarında gerçekleştirilen yeni 2008'in bu koşullar altında gösterdiği performans, belirlediği hedefe ulaşma konusunda pek de zorlanmayacağını gösterdi. Fiyatı, donanım seviyesi ve motor seçenekleri ile rekabette öne çıkmak isteyen 2008 için markanın hedefleri bu yıl 1000 adet satmak. 2014 yılında bu yıla benzer bir pazar büyüklüğü tahmini yapan Genel Müdür Marc Bergeretti, satış hedeflerinin ise 2500 adetlerde olduğunu belirtti.

        Tanıtımda konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Bergeretti, Türkiye'nin gizemli bir olduğunu belirterek "Türkiye'de kısa sürede yaşanan yüzde 10’a varan kur artışı bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı olacağını tahmin bile edemiyorum. Ama Türkiye tüm gizemiyle bunların üstesinden gelebiliyor" dedi.

        FİYATLAR SABİTLENDİ

        Son iki ayda kurlarda yaşanan yüzde 8 civarındaki artışa rağmen, Peugeot'nun fiyatlarını eylül ayı sonuna kadar sabitlediğini açıklayan Bergeretti, “Hedeflerimizi değiştirmedik, fiyatlarımıza zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ