Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Chevrolet 2016 yılında Batı ve Doğu Avrupa pazarından çıkma kararı aldığını açıkladı - Otomobil Haberleri

        HAKAN ÖZENEN / HABERTÜRK

        ABD’li otomobil devi GM, Chevrolet modelini Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa pazarında yoldan çekiyor. AB’deki yerini bir diğer markası Opel’e bırakmayı planlayan şirketin Avrupa’dan çıkışının maliyeti 1 milyar doları bulacak.

        ABD’li otomobil üreticisi General Motors (GM), Chevrolet modelinin Türkiye de dahil Avrupa’daki satışlarını 2016’dan itibaren durduracağını duyurdu. Başkan Yardımcısı Steve Girsky, yaptığı açıklamada Chevrolet markasıyla Avrupa’daki satışlarının 2015 yılı sonunda bitirilmesinin ardından kıta genelinde yine GM’e ait olan Opel, Vauxhall markalarına odaklanacaklarını söyledi. Gelen bilgilere göre Avrupa’da şu ana kadar satılmış ve 2015’e kadar da satılacak Chevrolet’ler için ise 2016’ya kadar bakım ve yedek parça hizmeti devam edecek. Garanti süreleri ise en az 2025’e kadar sürecek. Girsky markanın Avrupa’dan çıkma kararının halen uygulanmakta olan iş modelinin beklenen getiriyi sağlamaması ve Avrupa genelinde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle alındığını duyurdu.

        1 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

        GM Yönetim Kurulu Başkanı Dan Akerson ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Chevrolet markasının bu adımla kâr seviyesi yüksek diğer pazarlara yöneleceğini belirterek satışların Avrupa’da durmasına rağmen Rusya’da aralıksız devam edeceğini söyledi. Diğer yandan Chevrolet’nin Avrupa’dan çıkış maliyetinin 1 milyar doları bulacağı belirtildi. Söz konusu açığın şirketin 2013 son çeyreği ve 2014’ün ilk çeyrek rakamlarına yansıyacağı duyuruldu. Chevrolet 2012’de Avrupa genelinde 171 bin otomobil sattı.

        TÜRKİYE'DE İSTEDİĞİ NOKTAYA GELEMEDİ

        Avrupa ve Türkiye’den çıkma kararı alan Chevrolet, Türkiye’de otomobil pazarında da çok etkin olarak yer alamamıştı. Yılın 11 ayında 10 bin 874 adet satış yapan marka geçen yıl toplam 18.4 bin adet satışa imza atmıştı. GM’nin bir diğer markası Opel’in 2013 Kasım sonu itibarıyla 11 aylık satışı 45 binin üzerinde. ABD’li devin amacı gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de Chevrolet’nin pazar payını Opel’in alması.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ