Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü otomotiv sektöründe 2013 Gladyatörleri ödülleri sahipleri belli oldu - Otomobil Haberleri
        1

        Otomotiv sektörünün "Gladyatörleri" belli oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) marka ve çalışmaları ödüllendirmek için düzenlediği "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2013 Gladyatörleri" töreninde otomotiv dünyasının başarılı markaları ödüllendirildi.

        İŞTE KATEGORİLER VE ÖDÜL ALAN MARKALAR

        2

        Törende "satış" ve "iletişim" kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verildi. Satış Ödülleri, ODD Veri Tabanındaki yıllık satış sonuçlarına göre belirlenirken, İletişim Ödülleri kategorisinde "Yılın TV Uygulaması", "Yılın Gazete Uygulaması", "Yılın Radyo Uygulaması", "Yılın Dergi Uygulaması", "Yılın Dijital Uygulaması" ve "Yılın Outdoor Uygulaması" için www.oddgladyator.com sitesi üzerinden kullanılan yaklaşık 63 bin adet halkoyu ile ilk 5 çalışma belirlendi.

        3

        Halk oylamasına açık olmayan "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi", "Yılın PR/Etkinlik Uygulaması" ve "Yılın Entegre İletişim Kampanyası" kategorilerinde ise aday olan tüm çalışmalar değerlendirmeye alındı. En iyiler, jürinin ödül gecesinde canlı olarak gerçekleştirdiği oylamayla seçildi. "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü, geçen yıl olduğu gibi otomotiv basınının temsilcileri belirledi.

        HANGİ MARKA VE MODELLER ÖDÜL ALDI?

        4


        Sonuçlara göre, satış kategorisinde En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası "Ford", En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli "Ford Transit", En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası "Dacia", En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası "Lancia", En Çok Satılan Otomobil Modeli: "Fiat Linea", En Çok Satılan Otomobil Markası "Renault", En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası "Volkswagen" oldu.

        5

        İletişim kategorisinde ise ödül alan markalar ve projeleri şu şekilde gerçekleşti:


        - Yılın Televizyon Uygulaması: Volkswagen "Jetta"

        - Yılın Gazete Uygulaması: Citroen "Yeni C4 Picasso"

        6


        - Yılın Radyo Uygulaması: Renault "Captur"

        - Yılın Dergi Uygulaması: Fiat "500 Mıknatıslı Jant"

        7

        - Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Toyota "Corolla Lansmanı Yerel Basın Buluşmaları"

        - Yılın Dijital Uygulaması: Mercedes-Benz "Farkında mısınız?"

        8


        - Yılın Outdoor Uygulaması: Mercedes-Benz "Citan"

        - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Doğuş Otomotiv "Trafik Hayattır"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ