Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Mercedes'in yeni C serisinin Türkiye fiyatı - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN / HT EKONOMİ

        Kriz döneminin en başarılı markalarından biri olan Mercedes geçen yıl CLA’yı ilk kez gösterdiği Detroit’te bu kez yeni C Serisi’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Bir yıl arayla iki önemli modelin dünya lansmanları için ABD’nin seçilmesi tesadüf değil. 2018’e kadar bu ülkede 350 bin adet araç satmayı hedefleyen marka için dünya lansmanını ‘müflis’ otomobil kenti Detroit’te yapmak önemliydi. Hızla eski günlerine dönen ABD pazarı, geçen yılın terk edilmiş şehri Detroit’i bile canlandırdı.

        YÜZDE 20 TASARRUF

        Ağırlığı 100 kilogram azaltılan, yeni C-Serisi, önceki versiyonuna kıyasla yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Otomobil nisan ayından itibaren Türkiye’de pazara 1.6 litre hacminde, 156 beygir gücündeki benzinli motoru ve 7GTRONIC otomatik şanzımanlı C 180 versiyonu ile satışa sunulacak. C 180’in yanı sıra 2.1 litre hacminde 170 beygir gücünde dizel motora sahip C 220 BlueTEC ve 2.0 litre hacminde 184 beygir gücünde benzinli motora sahip C 200 versiyonları sipariş üzerine sunulabilecek. Fiyatı 125 bin TL’den başlayan otomobilden Türkiye’de bu yıl 4 bin 500 adet satılması hedefleniyor. Şirket ilk 3 ayda mevcut C serisi ile satışların 2013 yılında ulaşılan 4 bin 915 adedi geçeceğini öngörüyor.

        YENİ C SERİSİ AMERİKA’DA ÜRETİLECEK

        Mercedes yeni C Serisi’ni Amerika’da üreteceğini de ilk kez bu fuarda duyurdu. Alman bugüne kadar Amerika’da sadece SUV üretiyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ