Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Otomobil fiyatları uçuşa geçti, en ucuzlar bile el yakıyor, otomobil fiyatları, en ucuz otomobiller - Otomobil Haberleri
        1

        Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlanan otomobillerin en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini bile 30 bin liranın altında bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi.

        EN UCUZ OTOMOBİLLER KAÇ LİRADAN BAŞLIYOR?

        2

        Türkiye'de önemli pazar payına sahip küçük sınıftaki (B sınıfı) marka ve modellerin 1.0-1.4 motor gücüne sahip versiyonlarının en düşük fiyatları, 30 bin ila 40 bin lira arasında değişiyor. Bu sınıfta sadece bir modelin fiyatı 30 bin liranın altında kalırken küçük sınıf aracında bile aracında güç ve konfordan ödün vermeyen tüketiciler ise 50 bin lirayı aşan fiyatlarla karşılaşıyor.

        FİYAT ÇITASI YÜKSELİYOR

        3

        Türkiye pazarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı otomobil firmalarının en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini dikkate alarak derlenen bilgilere göre, ÖTV ve döviz kurlarındaki artışları peş peşe fiyatlarına yansıtan firmalar, "fiyat çıtası"nı bir hayli yükseltti.

        ZAMLARDAN SONRA FİYATLAR KAÇA YÜKSELDİ?

        4

        Otomobil kullanıcılarının yıllardır "düşük yakıt tüketimi, makul vergi oranları, şehir içi kullanım ve park kolaylığı" gibi nedenlerle tercih ettiği küçük sınıf otomobillerin taban fiyatı, zamların ardından 30 bin liraya kadar çıktı. Bu fiyatın altında sadece Chevrolet'in "Aveo" modelinin bir versiyonu kalırken küçük sınıf otomobillerin en düşük motor gücüne sahip versiyonlarının fiyat aralığı 30 bin ila 40 bin lira arasında değişiyor.

        HANGİ MODEL OTOMOBİL KAÇ LİRADAN SATILIYOR?

        5

        Türkiye pazarında uzun süredir faaliyet gösteren ve ciddi pazar payına sahip markaların bazı modellerinin fiyatları ise yine küçük sınıfta yer almalarına rağmen birkaç ay öncesindeki bir üst segment (C sınıfı) araçların fiyatlarına yaklaştı. Küçük sınıf aracında bile aracında güç ve konfordan ödün vermeyen tüketiciler ise 50 bin lirayı aşan fiyatlarla karşı karşıya kalıyor.

        İŞTE LİSTE HALİNDE OTOMOBİL FİRMALARININ EN DÜŞÜK FİYATLI BAZI MODELLERİ:

        6

        Marka-Model Fiyat (TL)

        Chevrolet Aveo Hatchback MY 13.5 HB 1.2 16V LS 29.250
        Chevrolet Aveo Hatchback MY 13 HB 1.4 16V LT 34.064

        10

        Marka-Model Fiyat (TL)

        Ford Yeni Fiesta Trend 1.2 5i 82 S 41.350
        Ford Yeni Fiesta Titanium 1.4i 96 PS 46.855

        11

        Marka-Model Fiyat (TL)

        Kia Picanto düz vites 1.25 benzinli 85 PS 38.650
        Kia Picanto otomatik 1.25 benzinli 85 PS 42.250

        12

        Marka-Model Fiyat (TL)

        Nissan Yeni Micra 1.2 Street M/T benzin 1.198 cc 35.990
        Nissan Yeni Note 1.2 Visia M/T benzin 1.198 cc 38.990