Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük Porsche merkezi İstanbul’da açıldı - Otomobil Haberleri
        1

        Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük Porsche Showroom Merkezi İstanbul'da açıldı. Doğuş Oto'nun Maslak Doğuş Center'da 10 milyon TL yatırımla hizmete soktuğu toplam 2 bin 150 metrekarelik kapalı ve açık alanıyla Doğu ve Orta Avrupa'nın en büyük Porsche shoowrom’unda yılda 200 adet süper lüks araç satılacak.

        2

        1400 metrekare satış ve 750 metrekare servis alanıyla 14 Porsche aracın aynı anda sergilenebildiği Showroom, 10 milyon TL yatırım ile açıldı. Porsche geçen yıl Türkiye çapında toplam 517 adet araç satışı gerçekleştirmişti.

        3

        MACAN'IN FİYATI 125 BİN EURO

        Açılışta aynı zamanda Porsche’nin yeni kompakt SUV modeli Macan da tanıtıldı. Macan’ın Türkiye’de ilk etapta, 258 beygir güç üreten 3 litre V6 dizel motoru S Diesel, 340 beygir güç üreten 3 lt V6 bi-turbo motorlu benzinli S ve 400 beygir güç üreten 3,6 litre hacimli V6 bi-turbo benzinli Turbo versiyonları satılacak. Tüm modeller çift kavramalı yedi ileri şanzıman ile dört çeker olarak satışa sunulacak. 2.0 litre benzinli ve dizel modeller ise 2015’te satışa çıkacak.

        4

        NİSANDA TÜRKİYE'DE

        İlk kez Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Macan'ınTürkiye’deki satışına nisan ayında başlanacak. Porsche Macan S Dieselmodeli 125 bin Euro’dan başlayan fiyatlar ile alınabilecek.

        5

        Doğuş Oto'nun Maslak'taki dev Porsche Showroom'unun açılışında konuşan Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, kur, faiz ve ÖTV artışının 2014 yılında toplamotomotiv pazarını yaklaşık yüzde 20, lüks araçlar pazarını ise sadece yüzde 10 oranında küçülteceğini söyledi.

        6

        Ancak kesin bir tahmin yapmak için yine de mart ayının da bitmesi gerektiğini belirten Bilaloğlu, “Kurdaki dalgalanmalara bakarak biz de her gün 'Ne olacak bu otomotivin hali' diye sormadan edemiyoruz” dedi.

        7

        ‘İSTANBUL ÖNEMLİ DURAK’

        Otomobilin de içinde olduğu lüks ürünlerin satışının, ekonomide beklenen küçülme kadar olmasını beklemediklerini söyleyen Ali Bilaloğlu, her şeye rağmen geleceğe karamsar bakmadıklarını, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun küçük bir tökezleme olduğunu ve düzeleceğine olan inançlarının tamolduğunu ifade etti.

        8

        Showroom'un açılış töreninde konuşan, Porsche A.G Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi BerhandMeier ise her yıl birçok ülkeyi ve PorscheMerkezi’ni gezdiğini söyleyen Porsche AG Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi BernhardMeier, ise “Bu yıl en önemli duraklarımdan birinin Türkiye ve İstanbul olmasındanmutluluk duyuyorum. İstanbul dinamizmi ve her tarafta bulunan kültürel atmosferi ile dünyanın sayılı kentlerinden biri. Porsche olarak Türkiye’nin başarı hikâyesinin bir parçası olmak bizimiçin çok önemli” diye

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ