Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Türkiye'nin Haberturk.com'dan öğrendiği Hyundai'nin yeni lüks markası "Aslan" Türkiye gündemine bomba gibi düştü - Otomobil Haberleri

        Eren SAKARYA / HABERTURK.COM

        Türkiye'nin Haberturk.com'dan öğrendiği Hyundai'nin yeni lüks markası "Aslan" Türkiye gündemine bomba gibi düştü. İsminden dolayı sosyal medyada özellikle Galatasaray taraftarları arasında büyük heyecan yaratan Hyundai'den kötü haber geldi.

        Haberturk.com'a konuşan Hyundai-Assan yetkilisi Saner Müftüoğlu, aracın sadece Kore iç pazarında satışa sunulacağını belirtti. Müftüoğlu "İlk adı AG Luxury Sedan olan otomobil, Hyundai'nin Genesis ve Grandeur modellerinin arasında bir model olarak piyasaya sürülecek. Araç, sedan olarak sadece Kore iç pazarına yönelik olarak üretilecek ve bu ülkede "Aslan" ismiyle satışa sunulacak. Herhangi bir şekilde başka bir ülkeye ihracı söz konusu değil. Bu yüzden araç Türkiye piyasasında satışa sunulmayacak" dedi.

        GÜCÜ VE ASALETİ NEDENİYLE ASLAN

        Müftüoğlu ilk olarak Aslan ismini duyduklarında gerçekten çok şaşırdıklarını belirterek "Koreli yetkililer neden Aslan ismini seçtikleriyle ilgili henüz bizimle bir bilgi paylaşımında bulunmadılar fakat biz aslanın gücü ve asaleti nedeniyle bu ismi tercih ettiklerini tahmin ediyoruz" dedi.

        Koreli otomotiv devi Hyundai’nin BMW, Mercedes ve Audi’ye rakip olmak için ürettiği yeni sedan marka otomobiline çok tartışılacak Türkçe bir isim verdiğini açıklanmıştı. Hyundai, yeni sedan otomobilinin markasının “Aslan” olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Mayıs ayında uluslar arası Busan Motor Show’da “AG” adıyla tanıtılan yeni Hyundai, Kore’de yılın yarısında showroomlarda yerini alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ