Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ferforjeden Vosvos - Otomobil Haberleri

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da bir demirci ustası, ferforjeden yaptığı ve "Vosvos" diye tabir edilen Volkswagen marka otomobili bürosunda sergiliyor. Çalışan, hareket edebilen Vosvos büyük ilgi çekerken satın almak isteyen çok sayıda kişi, demirci ustasına sıfır kilometre otomobil teklif ediyor. Trafiğe çıkma izni olmayan aracı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, çok sayıda kişi de hatıra fotoğrafı çektiriyor. Çok sayıda firma da sergilemek için kiralamak istiyor.

        BOŞ ZAMANLARINI DEĞERLENDİRİRKEN YAPTI

        Uzun yıllar Almanya'da çalışıp yurda dönen ve Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ferforje atölyesi açan bir çocuk babası 38 yaşındaki Cemal Yeşilyurt, ekonomik kriz yüzünden işleri durma noktasına gelince, boş zamanlarını değerlendirmek için bir arkadaşının da yardımıyla atölyesinde 1.6 litre hava soğutmalı 1964 model ferforjeden Vosvos yaptı.

        700 KİLOGRAM VE ORJİNALİNDEN 200 KİLO DAHA HAFİF

        Volkswagen marka otomobilin maketi üzerinde denemeler yapan demirci ustası, üzerinde hiç düz demir bulunmayan araç için 6 ayını verdi ama, ortaya tam bir sanat eseri denilebilecek otomobil çıkardı. Hareket edebilen Vosvos için trafiğe çıkma izni almayan Yeşilyurt, "Aracım 700 kilo ağırlığında, orjinalinden 200 kilogram hafif. Gören çok sayıda meraklı sıfır kilometre araç teklif edip almak istedi ama vermedim. Vermeyi de düşünmüyorum. Sergilemek için kiralamak istiyorlar. Çok emek harcadım" dedi. Görenlerin de hayranlıkla izlediği otomobile izin alıp binen vatandaş Rüştü Kaya ise, "İnanılmaz güzel. İçi de çok rahat" dedi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ