Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:24:16 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Otomobil kar lastiği zorunlu mu - Otomobil Haberleri

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kar lastiği uygulamasının ilk etapta şehirlerarası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsadığını söyledi. 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış şartlarına uygun kar lastiği mecburiyeti getirdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Bu süreler kış şartlarına göre değiştirilebilir. Öne alınabilir, sona ertelenebilir" dedi. Yıldırım, ileriki yıllarda diğer araçlara da kar lastiği uygulamanın yansıtılacağını söyledi.

        KULLANMAYANA CEZA YAZILACAK

        Uygulamanın ilk etapta şehirler arası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsadığını belirten Yıldırım, ileriki yıllarda diğer araçlara da bu uygulamanın yansıtılacağını bildirdi. Denetimlerde amacın ceza yazmak değil, vatandaşların tedbirli olup olmadıklarını tespit etmek olduğunu kaydeden Yıldırım, "Hem onları sıkıntı yaşamasının önüne geçirmek hem de taşıdıkları yolcunun mağdur olmamasını sağlamak. Bunun için tedbiri olmayan araçlara yola devam izni verilmeyecek. Ama bu konuda ısrarlı olursa ceza da verilecek. Ceza miktarı 500 TL'dir." diye konuştu.

        ATATÜRK HAVALİMANI HİZMETE DEVAM EDECEK

        Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı yönündeki iddialar hakkında şunları söyledi: "Biz duyumlara göre iş yapmayız, biz ne yapacağımızı biliyoruz. Yeni bir havalimanı yapacağız. Çok büyük kapasiteli havalimanı yapıldıktan sonra, Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek."

        SİBER TEHDİDE KARŞI YÜZDE YÜZ ÖNLEM ALAN BİR ÜLKE YOK

        Siber güvenlikle ilgili raporun yayınlandığının hatırlatması üzerine Yıldırım, "Siber saldırılara karşı yüzde yüz tedbir alan hiçbir ülke yok. Bu yeni bir tehdit. Bu yeni tehdide karşı da yeni önlemleri her ülke kendi imkanlarıyla almaya çalışıyor. Bir de bunun uluslar arası boyutu var. Birlikte çalışmak da gerekiyor. Biz, zaman zaman siber güvenlik tatbikatları yaparak kurumlarımızın alt yapılarının dayanıklılığını ölçmeye çalışıyoruz." dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ