Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Eurogroup'tan Yunanistan'a kötü haber! - Para Haberleri

        Euro Bölgesi maliye bakanlarından oluşan Eurogroup'un Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın kreditörlerine ilettiği reform tasarılarının "tamam olmaktan uzak" olduğunu söyledi.

        Aynı zamanda Hollanda Maliye Bakanı olan Dijsselbloem, Atina'nın ilettiği tasarıları "ciddi" şeklinde nitelerken, yeterli olmadıklarını belirtti. Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Yunanistan'ın reform tasarılarını değerlendirecek. Şu ana kadar altı reform hakkındaki planlarını paylaşan Atina yönetiminin diğer tasarıları ileride paylaşması bekleniyor.

        Dijsselbloem katıldığı bir toplantıda, bir önceki Yunan hükümetinin bütçede konsolidasyon sağlamak için yapmaya çalıştığı reformların yerine geçecek yeni reform önerileri hakkında, "Söz konusu altı öneri sadece ilk altı (reform) önerisi. Yerine koymaya çalıştıklarının yüzde 30'unu oluşturduklarından kesinlikle kabul edilmeyecektir. Yunanlar da bunun farkında, bununla ilgili bir yanılsama içinde değiller" dedi.

        Yunanistan, bütçe konsolidasyonunu sağlayacak reformları ortaya koyduktan sonra euro bölgesi ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım almaya hak kazanacak. Ülkedeki bankalar da Avrupa Merkez Bankası'ndan tekrar finansman sağlayabilecek.

        Ülkenin kreditörleriyle anlaşma sağlaması halinde 240 milyar euroluk mevcut mali yardım paketinde kalan 1.8 milyar Euro'luk kaynak serbest bırakabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ