Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Türk tahvilleri kapışıldı - Para Haberleri

        Hazine 14 Nisan 2026 vadeli dolar cinsi eurobond ihracında 1.5 milyar dolar borçlanma gerçekleştirirken, nihai getiri benzer vadedeki ABD tahvili getirisi artı 250 baz puan (yaklaşık yüzde 4.4) olarak gerçekleşti.

        Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre ihraca yaklaşık 8 milyar dolar talep geldi.

        İhraçta ilk getiri beklentisi benzer vadedeki ABD tahvili artı 265 baz puan olarak açıklanmıştı.

        Hazine bugün yaptığı yazılı açıklamada "2015 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2026 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek amacıyla bugün Deutsche Bank, Goldman Sachs ve HSBC'ye yetki verilmiştir" demişti.

        Dış finansman programı çerçevesinde 2015'te ön finansmanlar haricinde uluslararası piyasalardan 4.5 milyar dolar tutarında dış borçlanma gerçekleştireceğini açıklayan Hazine, Ocak ayında gerçekleştirdiği Nisan 2043 itfalı eurobond ihracında 1.5 milyar dolar borçlanma gerçekleştirmişti.

        Hazine ayrıca 2014'te 2015 için 1.45 milyar dolar ön finansman sağlamıştı. Bu verilere göre Hazine bu ihracın nihai fiyatlamasının tamamlanmasıyla birlikte 2015 dış borçlanma programının uluslararası piyasalardan sağlayacağı bölümünün üçte ikisini de tamamlamış olacak. Bankacıların verdiği bilgiye göre ilgili tutar Hazine hesaplarına 14 Nisan'da geçecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ