Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık BDDK Başkanı Akben'den Bank Asya açıklaması - Para Haberleri

        Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'dan kuruma gönderilmesi gereken belgelerin hepsinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

        BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'na katılarak konuşma yaptı.

        Bank Asya'nın yönetimi bankada imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK'ya verilmediği gerekçesiyle Şubat ayında TMSF'ye devrolmuştu.

        Belgelerin tümünün gönderilmesinin ardından BDDK'nın bankanın durumu ile ilgili nihai bir değerlendirme yapacağı açıklanmıştı.

        Bank Asya Nisan ayında yaptığı açıklamada ise imtiyazlı A grubu hisselerin yüzde 90.12'sine karşılık gelen kısmına sahip ortakların belgelerinin BDDK'ya gönderildiğini açıklamıştı.

        BDDK Başkanı Akben'in bu açıklamasının ardından Bank Asya ortaklarından açıklama geldi.

        Açıklama şöyle:

        Bazı Basın Yayın Kuruluşlarında; yeni atanan BDDK Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben’in Bank Asya hissedarlarının belgeleri teslim etmesi hakkında açıklamaları yer almıştır.

        Öncelikle BDDK başkanlığına yeni atanan Başkanın görevinin hayırlı olmasını dilerim.Yanlış veya eksik bilgilendirme sonucu yanlış anlamaya sebebiyet verebilecek mahiyetteki bu açıklamaya karşı kısa bir izahatta bulunmayı gerekli gördüm.

        TMSF tarafından atanan Asya Katılım Bankası A.Ş. Geçici Yönetiminin 09.04.2015 tarihinde yaptığı KAP açıklamasında;

        “09.04.2015 tarihi itibariyle, toplam 185 ortağa ait 360.000.000 TL nominal bedelli A grubu payların %90,12'sine tekabül eden 324.422.569 TL nominal bedelli hisseye sahip 152 ortak tarafından Bankaya teslim edilen belgelerin, teslim edildiği şekliyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gönderildiği“

        İfade edilmiş olup bu tarihten sonra BDDK’ya belgelerin %90,12’si teslim edildiğinden hissedarların yönetim haklarının iadesi amacıyla defalarca ihtarname gönderilmesine rağmen Konuya ilişkin bir adım atılmamıştır.

        Bankanın evraklarını tamamlayan %90 dan daha fazla oranındaki hissedarlara yönetim haklarının ivedilikle iadesi gerekmektedir. %9 Hissedarlara ait hangi evrakların eksik olduğunun Hissedarlarla ve Banka ile paylaşılması ve bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ