Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık 'Alacak sigortası riski minimize ediyor' - Para Haberleri

        HSBC Türkiye, Euler Hermes işbirliği ile şirketlerin risk yönetimlerinde son derece önemli bir yeri olan alacak sigortasına ilişkin detaylı bilgilerin paylaşıldığı bir seminer düzenledi. Açılış konuşmalarını HSBC Türkiye Ticari Bankacılık Grup Başkanı Burak Zeylan ve Euler Hermes CEO’su Özlem Özüner’in yaptığı seminerde, HSBC Türkiye Hazine Satış Direktörü Fatih Keresteci de küresel ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

        Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Güvenli Ticaret İçin Alacak Sigortası” panelinde ise Fakir Elektrikli Ev Aletleri Finans Müdürü Murat Emre Ergel, Özkan Demir Çelik Mali İşler Direktörü Ali Başarkan ve Uçal Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Uçal konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğin kapanış konuşmasını ise Euler Hermes Pazarlama, Dağıtım Kanalları ve Ticari Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Barış Ayanoğlu yaptı.

        Seminerde konuşan HSBC Türkiye Ticari Bankacılık Grup Başkanı Burak Zeylan;alacak sigortasının vadeli satışlardan doğan alacaklara teminat sağlayarak mevcut müşterilerle daha yüksek hacimlerde ve yeni müşterilerle yurt içi ve uluslararası pazarlarda güvenle ticaret yapabilme fırsatı sunduğuna dikkat çekti. Zeylan, alacak sigortasının;şirketlerin ticari faaliyetlerinde alacaklara ilişkin riski minimize eden güvenli bir liman görevi gördüğünü ifade etti.

        Alacak sigortasının tüm vadeli satışları kapsayan ve tüm müşterilerin performansını düzenli olarak takip eden bir risk yönetim sistemi olduğunu belirten Zeylan, şunları söyledi: “Şirketler için hangi müşterinin ileride ödeme güçlüğüne düşeceğini öngörebilmek oldukça zordur. Bu olumsuzlukları gidermek açısından alacak sigortası; şüpheli alacaklara karşı koruma, yeni pazarlarda ve yeni alıcılarla güvenli ticaret, müşterilerle vadeli satış yapma fırsatı, kredi kullanımında veya borçlanmada daha güçlü bir konum sunmasının yanı sıra, şirket bilançolarının aktif kalitesini artırarak daha iyi koşullarda borçlanma olanakları gibi birçok avantajı da beraberinde getiriyor.”

        Euler Hermes Türkiye CEO’su Özlem Özüner sadece Türkiye’de değil dünya genelinde birçok ülkede tahsilat sıkıntısı olduğunu, şirketlerin bu riskten korunmak için alacak sigortasına yoğun talep gösterdiğini belirtti.

        Özüner alacak sigortasının özellikle vadelerinuzadığı ve şirket bilançolarının makroekonomik gelişmeler neticesinde zayıfladığı dönemlerde ticaretinsürdürülmesine destek olduğunu vurguladı. Şirketlerin alacak sigortası kullanmaya başladıktan sonra kendi taşıdıkları riskleri sigorta güvencesine almalarının ardından hızlı bir büyüme sürecine de girdiklerini belirten Özüner, “Alacak sigortasının bir fonksiyonu da yeni müşteriler kazanmanızı sağlayarak cironuzu büyütmesidir” şeklinde konuştu. Alacak tahsilatında başarı olunmadığı takdirde tazminat ödemesinin devreye girdiğini belirten Özüner, bu şekilde şüpheli alacak olarak kaydedilecek bir tutarın sigortalı şirkete işletme sermayesi olarak geri döndüğünü belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ