Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Patronlar Rus milyarderlerden rekor boşanma tazminatları - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Sahip oldukları servet nedeniyle tüm dünyanın yakından takip ettiği Rus milyardeler, boşanma davalarıyla da gündemden düşmüyor.

        Rus milyarderler boşanma davalarında ödeyecekleri tazminatla adeta birbirleriyle yarışıyor. 2007 yılında eşi İrina'dan ayrılan Chelsea'nin patronu Roman Abramovich, 2 milyar dolarlık tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

        O dönemde 19 milyar dolar serveti olan Abramovich, yakın arkadaşı milyarder işadamı Alexander Zhukov’un 25 yaşındaki kızı Dasha ile ilişkisi ortaya çıkınca 16 yıllık eşinden boşanmak zorunda kalmıştı. Abramovich daha sonra Daria ile evlenmişti.

        Roman Abramovich'in yeni eşi Dasha Zhukov

        Geçtiğimiz günlerde de bir diğer Rus milyarder Vladimir Potanin, 15 milyar dolarlık servetinin yarısını eski eşine verebileceği haberleri gündeme gelmişti. Potanin ve Natalya Potanina geçtiğimiz yıl 30 yılllık evliliklerine noktayı koymuştu. Devam eden boşanma davasında Potanin eski eşine aylık 250 bin dolar nafaka ödemeyi ve New York, Londra ve Moskova'da çeşitli gayrimenkuller vermeyi teklif etti.

        Natalia ise Rus kanunlarına göre evlilik sırasında edinilen servetin, boşanmada yarıya bölünmesi gerektiğini savunarak 7.5 milyar dolarlık tazminat talep etti.

        Vladimir Potanin ve eski eşi Natalya Potanina

        4 MİLYAR DOLARLIK İNDİRİM

        Eşinden boşanan ve tazminat davası süren bir diğer Rus milyarder ise DmitriRybolovlev. Rus işadamı Dmitri Rybolovlev’un eşi Elena Rybolovleva’ya ödemesine karar verilen 4.4 milyar dolarlık tazminat, mahkeme tarafından 4 milyar dolar azaltıldı. Haziran ayının başlarında, İsviçre’de devam eden mahkemede tarihin en pahalı davalarından birine imza atılmıştı. Ancak devam eden süreçte mahkeme tazminatı azalttı. Elena Rybolovleva’nın avukatlarının süreci temyize taşıyacağı belirtildi.

        Futbol kulübü Monaco'nun da sahibi Dmitri Rybolovlev ve kızı Ekaterina

        DÜNYANIN EN PAHALI BOŞANMALARINDAN BAZILARI:

        * Rupert & Anna Murdoch 1.7 milyar dolar

        * Adnan & Süreyya Kaşıkçı 874 milyon dolar

        * Craig & Wendy McCaw 460 milyon dolar

        * Neil Diamond & Marcia Murphey 150 milyon dolar

        *Steven Spielberg & Amy Irving 100 milyon dolar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ