Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Rusya’nın en zengin kadını Yelena Baturina - Para Haberleri

        Forbes Rusya, ülkenin en zengin 50 kadını listesini açıkladı. Listenin zirvesinde 1 milyar dolarlık serveti ile Moskova eski belediye başkanı Yuri Lujkov’un eşi Yelena Baturina yer aldı.

        İlk 50’nin yayınlandığı listede Baturina 2010’a göre mal varlığını 1,9 milyar dolar eritmiş olsa da ilk sırada yer almayı sürdürüyor.

        Baturina’nın (52) Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in eşi Svetlana Medvedeva ile anlaşamadığı, eşinin görevden ayrılmasında da bu durumun etkili olduğunu iddia ediyor. Forbes’a konuşan Baturina, “Her zaman Medvedeva’dan kaçmaya çalışırım?” dedi.

        50 KADININ VARLIĞI 7 MİLYAR DOLARI AŞIYOR

        Rusya’nın en zengini metal devi Vladimir Potanin’in mal varlığı ise 15,4 milyar dolar.

        Rusya’nın ikinci zengin kadını 550 milyon dolarlık serveti ile Natalya Lutsenko. Lutsenko tarım sektöründe faaliyet gösteren Sodruzhestvo adlı şirketini eşi ile birlikte yönetiyor.

        Tataristan’da faaliyette gösteren TAIF enerji şirketinin direktör yardımcısı Guzeliya Safina 430 milyon dolarlık mal varlığı ile Rusya’nın üçüncü en zengin kadını.

        Rusya’nın tenis oyuncusu Mariya Şarapova ise 240 milyon dolarlık mal varlığı ile ilk 50’ye sekizinci sıradan giren tek sporcu kadın oldu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ