Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krediler IMF Başkanı Lagarde: Avrupa'da ciddi miktarda batık kredi var - Para Haberleri

        IMF Başkanı Christine Lagarde, Avrupa'da hala ciddi miktarda temerrüde düşmüş kredi olduğunu söyledi.

        B20 Zirvesi çerçevesinde küresel düşük büyüme ve düşük faizortamında nasıl yol almak gerektiğinin tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Erdem Başçı yaptı.

        Panelin açılış konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) ve B20 Türkiye Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu yaparken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, AvustralyaHazine Bakanı Joe Hockey, Fransa Merkez Bankası Başkanı ChristianNoyer, Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens, HindistanMerkez Bankası Başkanı Dr. Raghuram Rajan konuşmacı olarak katıldı.

        Christine Lagarde panelde yaptığı konuşmada, istikrar ve öngörülebilirliğinana prensipleri olduğunu belirterek, istikrarı artırarak dünya ekonomisini güçlendirebileceklerini belirtti.

        Lagarde, son dönemde global olarak bütün ekonomiler için ortakkonunun üretim eksikliği olduğunun altını çizdi. Lagarde, "Altyapıkonusu önemli, bunun için kamu ve özel sektörün işbirliği içinde olması gerekir" dedi.

        IMF Başkanı, gelişmekte olan ülkelerde finans sektörününyapılanmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ