Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Emekliye kredi çalışmasının detayları belli oldu - Para Haberleri

        Emeklilere önemli müjdeler yolda.Sosyal paket çalışmaları devam ederken emeklilere faizsiz kredi desteği'nin detayları ortaya çıktı.

        UZUN VADE İMKANI

        Emeklilere faizsiz kredi kamu bankaları tarafından kullandırılacak. Takvim'in haberine göreemekliler kamu bankalarından maaşının10 katına varantutarda kredi çekebilecek. Örneğin; maaşıbin 500 liraolan bir emeklinin kullanacağı kredi,15 bin lirayavaran tutarda olacak. Kredinin geri ödemeleri ise 1 yıl sonra başlayacak. Yani krediyi kullanan emekli, ilk yıl bankaya hiç geri ödeme yapmayacak. 1 yıl sonra başlayacak taksitler de faizsiz olacak. Emeklilere faizsiz kredideuzun vade imkanı sağlanacak.

        SEYYANEN ZAM, İNTİBAK, PROMOSYON...

        Kredi desteği için çalışmaların sürdüğü ifade edilirken; sosyal pakette emekliler için bunun yanı sıra seyyanen zam, intibak, promosyon gibi müjdelerin yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca paketin prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlardan gençlere, işçilerden memurlara kadar geniş bir kesimi rahatlatacak maddeler içerdiği ifade ediliyor.10 maddelikbu paket, çalışmalar tamamlandıktan sonraBaşbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ