Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bankalar Birliği, tüketiciyi bilgilendirme metni yayımladı - Para Haberleri

        TBB'den yapılan açıklamaya göre, kamuoyunu bilgilendirme amacı doğrultusunda hazırlanan 17 sayfalık metin, birliğin resmi sitesinden yayımlandı. "Bireysel Bankacılık Hizmetlerinde Tüketicilere Genel Bilgiler: Merak Edilenler ve Yanıtlar" başlıklı metin ile bankacılık hizmetlerinde tüketicilerin hayatını kolaylaştırma ve merak edilen önemli konulara ilişkin sorulara cevap verme amaçlanıyor.

        Tüketici kredisi sözleşmeleri ve kredi faiz oranları konularında dikkat edilmesi gereken noktalara değinilen metinde, bankaların hangi hizmetler için masraf ya da ücret talep edebileceği hakkında bilgiler veriliyor.

        Metinde bankalarla gerçekleştirilen sözleşmelerden cayma, kullanılan kredilerin vadesinden önce ödenmesi, taksitlerde gecikme gibi durumlarda neler yapılması gerektiğine ilişkin de merak edilen sorulara yanıt veriliyor. konut satış sözleşmeleri, Tüketici Hakem Heyeti başvuruları, Kredili Mevduat Hesabı ve kredi kartı sözleşmelerine ilişkin de bilgi verilen metinde, taksitli nakit avans kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara değiniliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ