Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık QNB Finansbank'ı almak için görüşüyor - Para Haberleri

        Körfez bölgesinin en büyük bankası olan Qatar National Bank (QNB),Finansbank'ı satın almak için National Bank of Greece ile öngörüşmeler yapmakta olduğunu bildirdi.

        Qatar National Bank, Katar Borsası'na yaptığı yazılı açıklamada,şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadığını, müzakelerdesağlanacak ilerleme, olası satın alma konusunda Borsa'ya açıklamayapacağını vurguladı.

        Finansbank bu sabah yaptığı açıklamada, anahissedarı National Bank of Greece'in (NBG) banka ileilgili alternatif stratejik opsiyonların değerlendirilmesikapsamında potansiyel yatırımcılarla görüşeceğini duyurdu. Finansbank açıklamayı KAP'a yaptı.

        Reuters'ta Cuma günü kaynaklara dayandırılarak verilen birhaberde, NBG'nin potansiyel sermaye açıklarının kapatılması içinsahibi olduğu Finansbank'ta pay satışı dahil olmak üzereseçenekleri değerlendirdiği ve aralarında Qatar National Bank'ınyanı sıra Garanti Bankası ile Fibabanka'nınolduğu grupların tekliflerini sunduğu belirtilmişti.

        NBG SİSTEMİK ÖNEME SAHİP

        Yunanistan'ın sistemik öneme sahip bankaları arasında yeralan NBG'nin sermaye yeterliliği şu anda Avrupa Merkez Bankasıtarafından düzenlenen stres testlerinde ölçülüyor. Potansiyelsermaye açıklarını belirleyecek stres testlerinin sonuçlarınınEkim sonuna kadar açıklanması beklenirken, Yunan bankalarınınsermayelerini güçlendirmek için ne yapacaklarını belirlemelerigerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ