Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Dosya masrafını iade isteyene bankadan EFT oyunu! - Para Haberleri

        Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz, krediler için müşterilerinden istediği dosya masraflarına yargıda iade kararının çıkmasının ardından bazı bankaları EFT ile 50-100 TL talep ettiğini iddia etti.

        Sıtkı Yılmaz"Bazı bankalar, dosya masrafı karşılığında tüketiciden aldığı haksız ücretin yargıdan dönmesi üzerine masraf dekont ücreti almak yerine, başka bir bankadan bankalarına 50-100 lira gibi bir ücretin havale edilmesini, ancak bu havaleden sonra belge verebileceğini söylemektedir" dedi.

        Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bazı bankalar tarafından dosya masrafının iadesi için doküman talebinde bulunan müşterilerine bunu vermek için Elektronik Fon Transferi (EFT) yoluyla başka bir bankadan para havalesi istenildiğini ileri sürdü.Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, kredi kullanırken alınan dosya masrafının iadesi için bankalara giden bazı tüketicilerden kendilerine şikayetler geldiğini söyledi.Kimi bankaların doküman isteyen müşterilerinden para talebinde bulunduğunu iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:"Bazı bankalar, dosya masrafı karşılığında tüketiciden aldığı haksız ücretin yargıdan dönmesi üzerine masraf dekont ücreti almak yerine, başka bir bankadan bankalarına 50-100 lira gibi bir ücretin havale edilmesini, ancak bu havaleden sonra belge verebileceğini söylemektedir. Tüketici de çaresizliğinden, kredi aldığı bankaya başka bir bankadan EFT yoluyla para göndermek zorunda kalmaktadır. Böylece bankalar, tüketiciye bir hizmet vermiş ve karşılığında bir ücret almış gibi görüntü vermektedir. Bu haksız bir uygulamadır. Bu ücretler de yargıdan döner. Daha önceki hukuksuz bir uygulamadan yeniden para kazanmaya çalışılmaktadır."Ödediği dosya masrafını geri almaya çalışanlara tavsiyelerde bulunan Yılmaz, öncelikle kredi çektikleri bankalardan iadeli taahhütlü ihtarname ile masraf dekontlarını istemeleri gerektiğini anlattı.Yılmaz, şunları kaydetti:"Masraf dekontunu vermemeleri durumunda başka bankalardan göndereceğiniz paranın da iadesini isteyeceğinizi ihtarnamenizde belirtiniz ya da doğrudan hakem heyetlerine başvurunuzda, bankadan yazılı talebinize rağmen masraf dekontunu alamadığınızı yazarak hakem heyeti başkanlığı vasıtasıyla alınmasını dilekçenizde belirtiniz. Bankalar, hakem heyetlerine belge göndermek zorundadır. Herkes bilmeli ki tüketici sahipsiz ve savunmasız değildir. Yanlış hesap her zaman yargıdan dönecektir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ