Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar 3 liraya dayandı - Para Haberleri

        ABD Merkez Bankası FED’in aralık ayında olması beklenen faiz artırımını eylülde yapma ihtimali ortaya çıkınca tüm gelişmekte olan ülke borsa ve para birimleri çakıldı. Türk Lirası, Meksika Pesosu ile Güney Afrika Randı yüzde 1’e yakın değer kaybederken Brezilya Reali ve Rus Rublesi’nde kayıp yüzde 0.7 oldu.

        Borsalardaki kayıplar da yüzde 2 civarında gerçekleşti. Borsa İstanbul kapalı olduğu için bu kayıptan etkilenmedi. İspanya, İtalya ve Yunanistan borsalarında kayıp yüzde 2’nin üzerinde gerçekleşti. ABD ve Almanya 10 yıllık bonoları son 2 ayın en yüksek değerine ulaşırken emtia fiyatları yüzde 2.5 değer kaybına uğradı.

        PİYASA CLINTON’I İSTİYOR

        Piyasaların tepetaklak olmasında Boston FED Başkanı Eric Rosengren’s’in şahin sayılan açıklamaları etkili oldu. Açıklamaların ardından diğer riskli varlıklar gibi ABD borsaları da yüzde 2 civarında değer kaybetti. MSCI gösterge endeksi son bir ayın en düşüğüne inerken endeks İngiltere’nin AB’den ayrıldığı günkü düşüşünden sonra en büyük değer kaybını yaşadı.

        Piyasaların değer kaybında ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın hastalığının da etkili olduğu konuşuluyor. Başta Wall Street olmak üzere piyasaların seçimde Cumhuriyetçi Donald Trump yerine Clinton’dan yana tavır aldığı biliniyor.

        RAHİM AK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ