Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çek oranları 69 milyar TL'ye ulaştı - Para Haberleri

        Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Ocak ayı çek raporunu yayımladı. Raporun sonuçlarına göre; 2017'nin birinci ayında bankalara ibraz edilen çeklerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72,8 oranında arttı. Toplam çek sayısı 2,1 milyon adet olurken, parasal tutarı yüzde 52 oranında artışla toplam 69 milyar TL'ye ulaştı.

        Yine 2017'nin birinci ayında parasal tutarı 2,3 milyar TL olan 64,4 bin adet çek için karşılıksız işlemi yapıldı. Bir önceki yıla göre karşılıksız çeklerin adedinde yüzde 44 ve tutarında yüzde 30 oranında artış yaşandı. Fakat karşılıksız işlemi yapılan 191 milyon TL tutarındaki 6,3 bin adet çekin daha sonra ödemesi gerçekleşti.

        Adet ve tutar bazında en fazla karşılıksız işlemi yapılan 5 il arasında İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir yer aldı. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 12,3 oranla Iğdır oldu.Tutar olarak karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu iller ise Çanakkale, Giresun ve Sinop olarak açıklandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ