Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Avrupa bankaları boğazına kadar zarara batacak! - Para Haberleri

        AMB'den yapılan açıklamada, Euro Bölgesi ekonomilerinin bu yıl 90 milyar Euro ve gelecek yıl 105 milyar Euro zarar edebileceklerini, bunun için bu bankaların daha fazla karşılık ayırmaya ihtiyacı olacağını belirtti. AMB gelecek yıl için ilk kez tahmin açıklarken, geçen yıl sonu itibariyle zarar 238 milyar Euro bulmuştu.

        Tahvil alımlarının 28 Mayıs'a kadar 35 milyar Euro'ya ulaştığı kaydedilen açıklamada, AMB, Euro Bölgesi'nde borç sorunu nedeniyle finansal kriz sırasında bankalara yardım için tasarlanan ucuz kredi operasyonlarının aşamalı olarak durdurulabileceğini bildirdi.

        AMB, piyasaları rahatlatmak için 3 Mayıs'ta Yunanistan, Portekiz ve İspanya tahvillerini satın almaya başlamış ve AB ile Uluslararası Para Fonu (IMF) 1 trilyon dolarlık yardım paketi üzerinde anlaşmıştı.

        AMB Yönetim Kurulu üyesi ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Axel Weber, AMB'nin tahvil satın alma programında bir tavan belirlemesi çağrısında bulundu ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizini hafifletmek için atılan olağanüstü adımların fiyat istikrarı için risk oluşturduğunu söyledi. Weber, ''İkincil piyasalarda hükümet tahvillerinin satın alınması sıkı biçimde belirlenmiş limitleri aşmamalı'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ