Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İki başkana kırmızı kart! - Para Haberleri

        SPK, Galatasaray Sportif A.Ş.’nin Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nden alacaklarının azaltılmaması nedeniyle Başkan Polat’a 114 bin lira ceza kesti. Ayrıca futbolcu transferlerinin açıklanmaması nedeniyle de Beşiktaş Başkanı Demirören’e 17 bin lira para cezası verildi

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin ve Başkan Yıldırım Demirören’in “sermaye piyasası mevzuatına aykırı işlemler’’ yaptığı gerekçesiyle alınan savunmalarının değerlendirilmesi sonucunda ayrı ayrı idari para cezaları uygulanmasına karar verdi. Futbolcu transferleri hakkında 28 Aralık 2010 tarihli HT Ekonomi’de yer alan haberle ilgili şirket tarafından aynı tarihte KAP’ta yayımlanan özel durum açıklamasının, Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği’ne aykırı olduğu belirlendi.

        Özel durum açıklamasında yer alan bilgilerin, açıklamadan yararlanacak kişi ve kuruluşların karar vermelerine yardımcı olacak ölçüde, zamanında, doğru, tam, dolaysız, anlaşılabilir ve yeterli olmaması nedeniyle şirket aleyhine, Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca, 2010 yılı için belirlenen asgari tutar olan 17 bin 170 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

        Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’e de, futbolcu Almeida transferi açıklamalarını, sermaye piyasası mevzuatına aykırı olarak şirketin 29 Aralık 2010 tarihli özel durum açıklamasından önce yapması nedeniyle 2010 yılı için belirlenen asgari tutar olan 17 bin 170 lira tutarında idari para cezası uygulanacak.

        ŞİRKETE AYRICA 114 BİN TL

        Şirket hakkında uygulanan vergi ve cezalarının özel durum açıklamasında bulunmak suretiyle kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin koşulların ortadan kalkmasına rağmen, konu hakkındaki özel durum açıklamasının mevzuata aykırı olarak SPK’nın yazısı üzerine yapılması nedeniyle şirket aleyhine ayrıca, 2010 yılı için belirlenen azami tutar olan 114 bin 464 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

        GALATASARAY’DA YÖNETİME ÜST SINIRDAN BORÇ CEZASI

        SPK, Galatasaray Sportif A.Ş.’nin ilişkili taraflardan olan alacakları konusunda kurulun 28 Mart 2008 tarih ve 9/412 sayılı kararında belirtilen kriterlere zamanında uyulmaması nedeniyle şirketten savunma istedi. Yönetim kurulu üyelerinden alınan savunmaların değerlendirilmesi sonucunda, şirketin Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nden olan alacaklarının, kurulun 2008 yılındaki kararına aykırı bir şekilde azaltılmadığı belirlendi. Bu nedenle, şirketin o dönemdeki yönetim kurulu üyeleri Adnan Polat, Mehmet Helvacı, Mehmet Yiğit Şardan, Ali Haşhaş, Murat Yalçındağ, Mehmet Yalçın Orhon, Doğan Sami Hamdi Yalçınkaya’nın her biri hakkında Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca, 2010 yılı için yasal üst sınır olan 114 bin 464 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

        HABERTÜRK YAZMIŞTI

        HT Ekonomi 28 Mart tarihli sayısında Quaresma, Almeida ve Simao’nun kelepir bonservis ücretleriyle transferinin aslında bu alanda yatırım yapan bir fonun desteğiyle gerçekleştirildiğini yazmış, Demirören de bunu daha sonra doğrulamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ