Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İş Bankası’nın altı aylık kârı 1.4 milyar TL’yi aştı - Para Haberleri

        Yılın ilk yarısında İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 147.9 milyar liraya yükseldi. Bankanın ikinci çeyrek kârı yüzde 8.9 düşüşle 808.6 milyon TL’ye geriledi, ancak 779.6 milyon TL olan beklentinin üzerine çıktı. İlk yarıda kredi hacmi yüzde 19.5 artışla 77 milyar TL’ye ulaştı

        Türkiye İş Bankası 2011 yılının ilk yarısında 1 milyar 476 milyon TL net kâr elde etti. Aynı dönemde bankanın aktif büyüklüğü 147 milyar 891 milyon TL’ye ulaşırken, mevduatı yüzde 2 artışla 90 milyar TL, kredi hacmi ise yüzde 19.5 artışla 77 milyar TL oldu. Bu dönemde bankanın ticari kredileri yüzde 21.3, tüketici kredileri ise yüzde 17.4 oranında büyüdü. Banka, takibe intikal eden kredilere yüzde 100 karşılık ayırdı.

        Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk altı ayına ilişkin sonuçları değerlendirerek, ilk altı aylık dönemde bankanın aktif büyüklüğünün yıl sonuna göre yüzde 12.2, özkaynaklarının ise yüzde 5.9 arttığını söyledi. Bali, “İş Bankası, yılın ilk yarısında elde ettiği sonuçlarla Türkiye’nin en büyük özel bankası unvanını pekiştirmiştir” dedi.

        TEDBİR ETKİLERİ DAHA ÇOK HİSSEDİLECEK

        Bankanın ikinci çeyrek kârı ise yüzde 8.9 düşüşle 808.6 milyon TL olmasına rağmen, 779.6 milyon TL olan beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Adnan Bali, kredi hacmindeki gelişimini seçici ve ihtiyatlı yaklaşımı yanında alınan ekonomik tedbirleri de gözeterek sürdürecek olan bankanın, önümüzdeki dönemde de reel sektörün en büyük destekçilerinden biri olacağını söyledi. Kredi hacmindeki büyümeye paralel olarak kredilerden alınan faizler kaleminde geçen yıla kıyasla yüzde 9.3 artış sağlayan bankanın toplam faiz geliri yüzde 3.3 artarak 5 milyar TL, net faiz geliri ise 2.1 milyar TL oldu.

        Bali, “Daralan marjlar ve rekabetin yanında ekonomiyi bir miktar soğutmaya dönük tedbirlerin etkilerinin daha da hissedileceği önümüzdeki dönemde, sektördeki ağırlığına uygun şekilde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ