Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para türkiye 2013'te sıçrama yapacak - Para Haberleri

        Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin 2013 yılında mutlaka bir sıçrama yapacağını söyledi. 2013 yılına yönelik tahminlerde bulunan Tüzmen, ''2012 genel olarak zordu. Ancak herkes üstüne düşeni yaptı'' dedi. Bundan sonraki süreçlerin de önemli olduğuna dikkati çeken Tüzmen, yurtdışı piyasalarda birtakım sıkıntılar yaşandığını ve Türkiye'nin de adımlarını ona göre ölçülü atması gerektiğine dikkati çekti.

        'TÜRKİYE İSPATLAYACAK'

        Türkiye'nin gerçekleştirdiği ihracatın kuvvetiyle önüne çıkan bütün engellerini rahatlıkla aşabileceğini işaret eden Tüzmen, ''Türkiye bunu ispatlayıp, yoluna devam edecektir'' ifadesini kullandı.

        Tüzmen, ihracatın büyümenin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirerek, önceki dönemlerde ihracatın büyümedeki etkisinin az olduğunu fakat artık bundan sonra büyüme oranlarının ihracata yorulduğunu, büyümenin içindeki en büyük etkenin ihracat ve ihracattan doğan büyüme olarak gerçekleştirdiğini belirtti. İhracatın büyüme üzerindeki etkisinin önemli olduğuna vurgu yapan Tüzmen, ''Bunun bu şekilde devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ