Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Barcelona’nın sponsorluğunu üstlenen Beko, Türkiye Basketbol Ligi’nden çekilme kararı aldı, Beko, Türkiye Basketbol Ligi’ni bırakıyor - Para Haberleri

        HT GAZETE

        Beko, 7 yıldan bu yana isim sponsoru olduğu Türkiye Basketbol Ligi ile anlaşmasını yenilememe kararı aldı. 2006- 2007 sezonunda başlayan Beko’nun Türkiye Basketbol Ligi isim sponsorluğu sözleşmesinin geçen ay bittiği ve uzatmaya gitmediği öğrenildi.

        Sosyal medyada Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Ali Koç’un da yönetiminde olduğu Beko’nun bu kararı, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında haziranda Türkiye Basketbol Ligi şampiyonunu belirleyecek play-off maçları serisinde meydana gelen olaylar nedeniyle aldığı iddia edildi.

        Ancak Beko’ya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre bu adım ihracat pazarlarını daha da artırmayı hedefleyen şirketin tanıtımda makas değiştirip yurtdışına ağırlık vermesi kararı sonrasında atıldı. Beko Rusya’da, Almanya’da ve İtalya’da basketbol liglerinin isim sponsorluğunu sürdürüyor.

        FIBA’nın şampiyonalarına adını yazdıran şirket son olarak da Barcelona futbol kulübünün formalarına sponsorluk imzasını attı. Beko bu kapsamda 1 Temmuz’dan itibaren dünya devi Katalan kulübü Barcelona’nın sol kol reklamına 4 yıllığına adını verdi. Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ise haziran ayında sona eren sözleşmenin yenilenmediğini belirterek gruplarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

        ‘Yeni firmalarla görüşmeler var’

        Türkiye Basketbol Federasyonu İletişim Direktörü T.Gökçe Oğun, sözleşmenin uzatılmadığını doğrulayarak, “Yeni firmalarla görüşüyoruz” dedi.

        BASKETTEN SONRA YEŞİL SAHAYA İNDİ

        Alman Basketbol Ligi - 2009 - devam ediyor

        Rusya Basketbol Ligi - 2010 - devam ediyor

        Litvanya Basketbol Ligi - 2011 - devam ediyor

        İtalya Basketbol Ligi - 2012 - devam ediyor

        FIBA Asya Basketbol Şampiyonası - Çin -2009

        FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası - Polonya -2009

        FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası - Türkiye -2010

        Avrupa Basketbol Şampiyonası - Litvanya - 2011

        Barcelona Futbol Kulübü - İspanya - Temmuz 2014

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ