Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Steigenberger İstanbul'a geliyor! - Turizm Haberleri

        Ünsal EREKE/HT GAZETE

        Ünlü Alman otel zinciri Steigenberger, Korcan Turizm tarafından Türkiye’ye getiriliyor. İstanbul Yenibosna’da 110 milyon TL’lik yatırımla açılacak olan otel, Ekim 2015’te faaliyete girecek. Beş yıldızlı Steigenberger Airport Hotel, 20 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu, 210 odalı ve 420 yatak kapasitesine sahip. Otelin yatırımcısı Korcan Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş, İstanbul’da otelcilikte İngiliz ve Amerikan markalarının çok olduğunu ancak hiç Alman markası bulunmadığını söyledi. Sarıtaş, “Araştırmalarımız sonucunda Türkiye’ye gelen 10 turistin 4’ünün Avrupa kökenli olduğunu gördük. Alman otel zinciri Steigenberger’le görüşmeye başladık. Görüşmelerimiz 1.5 yıl sürdü” dedi.

        “Almanlar ve Orta Avrupalı misafirler iş seyahatlerinde mutlaka bu markayı tercih etmek isteyeceklerdir” diye devam eden Sarıtaş, Steigenberger’in Türkiye’de yayılmak istediğini ve herkese bölge tayin eden bir tarzı bulunduğuna da işaret etti. Sarıtaş, genişleme stratejilerinde, İstanbul’da ZeytinburnuBeylikdüzü hattını kendilerine verdiklerini, bu hatta uygun fırsat çıktığında ikinci oteli düşünebileceklerini dile getirdi.

        Korcan Turizm Başkan Yardımcısı Koray Sarıtaş ise, otelcilikte arz fazlası olduğunu düşünmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Turizm bizim işimiz. Bu alana genelde tekstil firması sahipleri ya da hasbelkader arsası olanlar giriyor. Biz bu alanda deneyimliyiz” dedi. Ekim 2015’de açılışı yapılacak otelde ilk yıl doluluk hedeflerinin yüzde 50 ve üzerinde olacağını söyleyen Steigenberger Airport Hotel Genel Müdürü Ahmet Seymen de, “Geceleme fiyatı olarak standart bir oda için 100-150 Euro planlıyoruz” bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ