Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm THY Genel Müdürü Temel Kotil: Üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek - Turizm Haberleri

        Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil patronlarının yolcularıolduğunu belirterek, 'Biz patronumuzu memnun etmek için çalıştık vebaşardık. Dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz ama memnuniyettebizi kimse geçemez' dedi.

        THY Genel Müdürü Temel Kotil, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde birotelde 'Liderlik ve Etkili Yöneticilik' konulu konferansta konuştu.Akçakoca Belediyesi'nin düzenlediği konferansta uçak sayılarının300'lere ulaştığını belirten Kotil, 'Ülkemizin bahtı çok açık. Bizimde önümüz açık. Uçak sayımızı 300'lere ulaştırdık. İran'dan dolayıHakkari Havaalanı'mız bile rantabıl oldu. Havaalanlarımızın hepsikullanılıyor. Hepsine de uçuşlarımız mevcut. Cesur bir havayoluşirketiyiz. Yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Çok düşük oranlı kredikullanıyoruz. İç hatlardaki sehayat adeta halkın yolu oldu. Halkımıziç hatlarda uçmaktan çekinmiyor. İç hatlarda seyahat oranımız çokyükseldi. Bu da Türkiye'de orta sınıfın arttığını gösteriyor. İçhatlarda seyahat oranı Türkiye'de 10 kat arttı' dedi.

        "PATRONUMUZ YOLCULARIMIZ"

        Temel kotil başarılarının sırrının yolcu memnuniyeti olduğunubelirterek, şöyle konuştu: 'İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanı kurulduğunda, 10 saatlikseyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığındaevlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkeziİstanbul olacak. Uçuşlar ucuzlayacak, daha ekonomik olacak.Türkiye'nin havacılıktaki başarısının asıl sebebi hükümetin desteği,şirketin çabası ve müşteri memnuniyetinden geliyor. 2006 yılı 21mayısında borsada özelleştirildiğimizde biz şuna inandık Bizimpatronumuz yolcularımız. Biz patronumuzu memnun etmek için çalıştık vebaşardık. Dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz ama memnuniyettebizi kimse geçemez. Bizim patronumuz yolcumuz. Biz patronumuzuseviyoruz. Başarımız bundan geliyor.'

        "26 UÇAK DAHA SİPARİŞ ETTİK"

        Türkiye'nin havacılıkta tarih yazdığını ifade eden Kotil, '2004yılında 26 milyon olan iç hat yolcu sayımız bu yıl 131 milyona ulaştı.Türkiye'de 26 olan havaalanı sayımız 55 oldu. Burada hükümetimiz kocabir alkışı hak ediyor. Dünya havacılığının yüzde 2'siyiz. Yüzde 4.5olursak lider konuma ulaşacağız. Birçok büyük şirket kar elde etmekiçin pazar paylarını düşürüyor. Biz ise büyütüyoruz. Şu anda yurtdışından gelen yolcuların yarısı transit yolcu. Bu sayı her yıl yüzde33 artıyor. İstanbul'a üçüncü havaalanı yapıldığında resmen ağırlıkmerkezi olacağız. Biz Afrika'ya günlük 10 bin bilet satıyoruz. 26 adetdaha uçak sipariş ettik. Dünyada uçmadığımız bir kaç ülke kaldı.Onlara da en kısa sürede uçacağız' diye konuştu.

        "ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK"

        Kotil üçüncü havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğinisöyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihinideğiştirecek. 45 afrika ülkesine dağıtım noktası koyduk. 100'ünüzerinde Avrupa'ya dağıtım noktası koyduk. Minübüsler gibi indi bindiyaptık. Çok çalıştık. Hükümetimiz de destekledi. Artık yeni havaalanıile İstanbul'un merkez olması tamamen taçlandırılacak. Sabiha GökçenHava Limanı'na pist de yapılıyor. Bittiğinde Atatük Hava Limanı'ndanbüyük olacak. Hükümet bu noktada ciddi bir yatırım yapıyor. 6 adetpist de yeni havaalanında olacak. İstanbul tamamen lider konumda vemerkez olacak. Bu sayede İstanbul'a her yıl 30 milyon turist gelmişolacak. İstanbul turizmde de lider konuma kavuşacak. Bu da dünyatarihini değiştirmiş olacak' dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ