Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Geride başlayan Antalya’yı kurtarırız ama Ege düşecek - Turizm Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Erken rezervasyon dönemini 19 Kasım itibarıyla başlatan Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2016 yılına ilişkin ilk satışların 2015 yılının biraz gerisinde başladığını belirterek, “Ancak özellikle Antalya’da arka arkaya gerçekleşen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, G20 Zirvesi gibi büyük küresel organizasyonların etkisiyle Antalya’nın 2015’i yakalayacağını düşünüyorum” dedi. Buna karşın Ege Bölgesi’nde ise gerilemenin devam edeceğini aktaran Ersoy, “Turist sayısı olarak 2015’in altına inecek. Ege’de bu tarz etkinliklerin yapılmaması, tanıtımda geride kalınması yüzde 10’luk bir düşüş yaşatacak” değerlendirmesinde bulundu.

        Türk tatilcilerin 15 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında boşlukları dolduracağını anlatan Ersoy, buna rağmen Türk turizminin yabancı turiste odaklanması gerektiğini “Yabancı 10 gün, Türk turist 5 gün kalıyor. Yabancı konaklama dışında Türk turistin 3-4 katı harcıyor” sözleriyle açıkladı. Ersoy, turizm sektörünün 2015 yılını Türkiye genelinde yüzde 5, kıyı bölgelerinde yüzde 10 turist kaybıyla kapatacağını öngördüklerini dile getirdi.

        “1 MİLYON MİSAFİRİ YAKALADIK”

        Ersoy, Etstur olarak da sezon sonunda yurtiçinde yüzde 30’lar seviyesinde bir artış yakaladıklarını söylerken, “Bu yıl 1 milyon misafir sayısını yakaladık” diye konuştu. Ersoy, şöyle devam etti: “Etstur, 2015’i yurt dışında da farklılaşma ve büyüme yılı olarak geçirdi. Yüzde 20’lik artış oranıyla 60 bin misafiri yurt dışına götürdü.

        Gurme ve fotoğraf turları gibi temalı turlarla farklı seçenekler sunduk. Ayrıca bir başka yeniliğimiz de münferit turlarımız oldu. Tur paketinin dolmasını beklemeden tarifeli seferlerle 2 kişi bile olsa misafirlerimizin taleplerini bütçeleri kapsamında karşılamaya başladık.”

        “AKDENİZ İÇİN GEMİ ALABİLİRİZ”

        Ersoy, vizesiz Yunan adaları turlarının çok ilgi gördüğünü vurgulayarak bu ilgiden hareketle yeni iş planı yaptıklarını aktardı. Ersoy, 2015 sezonunda Yunan adalarında yaklaşık 20 bine yakın misafire hizmet verdiklerini anımsatıp “2 ufak gemimiz vardı. Şimdi bu ilgiden hareketle tüm Akdeniz çanağında hizmet sunabilecek büyük bir gemi kiralayabilir ya da alabiliriz. Yunan adasıyla ayağı alışan turisti gezdireceğiz” dedi.

        TANITIM FUARLA DEĞİL PITT ÇİFTİ İLE OLUR

        Ersoy, turizmde artık fuarlarla, broşürlerle tanıtım olmadığını belirtirken, “Jolie-Pitt çiftini bir yerde ağırlamak, sosyal medyayı kullanmak gibi yeni yöntemlerle tanıtım etkili” diye konuştu.

        ‘BURCU ETKİSİYLE ERKENCİLER % 50’YE ÇIKTI’

        Mehmet Ersoy, geçen sene “Tatil Yağmuru” yarışması ile başlattıkları Erken Rezervasyon Kampanyası’nı hatırlatarak “Marka yüzü olarak seçtiğimiz Burcu Esmersoy ile erken rezervasyon yapanların oranı yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıktı. Tatilciler Burcu’yu sevdi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ