Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İstanbul bisiklet yolları haritası - Turizm Haberleri
        1

        İlkbahar yüzünü göstermeye başladı. Bisiklet sevdalıları için İstanbul'da yer alan en güzel bisiklet rotalarını derledik...

        2

        ORTAKÖY BEBEK SAHİL YOLU

        3


        Genelde koşu yapan birçok ünlüyle anılsa da bisiklet parkuruyla da göz dolduran bir rota. ortaköy Bebek sahil yolu hem şehir merkezinde ulaşımı yakın bir alan olmasıyla hem de muhteşem manzarasıyla ideal. Tabii sabah saatlerinde daha tenha olduğu için tavsiyemiz sabah saatlerinde gitmeniz ilerleyen saatlerde havanın da güzelliğiyle bisiklet yolculuğunuz çekilmez hale gelebilir.

        4

        CADDEBOSTAN SAHİLİ

        5

        Bu dünyadan olmadığına inandığım bir tarafta köpeklerini gezintiye çıkaranlar, kaykay yapan gençler, piknik yapan kalabalık grupların yer aldığı Caddebostan Sahili de bisiklet sürmek için ideal alanlardan biri. Fenerbahçe'den Kartal'a kadar süren 5 kilometrelik rotadaki en önemli ayrıntı Bebek ortaköy rotasında olmadığı kadar düzenli bir bisiklet yolu olması.

        6

        ADALAR

        7

        Biraz klişe de olsa güneşin kendisini göstermesiyle İstanbul'a yakın tercih edilen noktalardan biri olan Adalar size bisiklet kiralama imkanı da sunduğundan tercih edilebilir. Bir bisiklet yolu güzergahından ziyade meydanlardan uzaklaşarak her adayı kendi içinde keşfe çıkabilirsiniz.

        8

        BELGRAD ORMANI

        9

        Şehirden kaçmak doğaya kendini atmak isteyenler için en ideal rota. Çamurlu zorlayıcı parkurların da yer aldığı rota 16 kilometrelik mesafeden meydana geliyor.

        13

        13 kilometrelik Sirkeci Bakırköy rotası popüler olanlar arasında. Sahil şeridi boyunca pedal çevirebileceğiniz rotada zorluk bulunmadığı gibi çeşitli dinlenme yerleri de yer alıyor. (7 kilometrelik kısmı Zeytinburnu Bakırköy rotası)

        14

        BEŞİKTAŞ SARIYER

        15

        Diğer bir popüler rota ise Beşiktaş Sarıyer rotası. 26 kilometrelik rota aynı zamanda koşu ve yürüyüş için de ideal olduğundan zaman zaman zorluk çekebileceğiniz bir rota. Tabii bu rotadaki insanlar bisikletlere alışkın olduğu için pek sıkıntı olmuyor. Öte yandan pedal çevirdiğiniz süre boyunca denizin yanından ayrılmıyorsunuz.

        19

        13 kilometrelik rotanın zorluk derecesi biraz yüksek. Karadeniz'in uç noktasındaki Rumelifeneri Kilyos rotasında piknik de yapabilirsiniz.

        20

        POLONEZKÖY

        21

        Engebeli parkur tercih edenler için Belgrad kadar kullanışlı bir alan. İstanbulluların uğrak mekanı olduğunu düşünürsek sıcak günlerin gelmesiyle kalabalıklaşacaktır. Bol oksijenli parkur yaklaşık 5 kilometre.

        25

        Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama kiosk'undan ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile kiosk üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabilmektedir. Akıllı bisiklet güzergahı üzerinde yer alan aynı zamanda abone noktaları olarak hizmet verecek olan İSPARK Açık Otoparklarına giden bisiklet severler, abonelik sözleşmesini imzaladıktan sonra aldıkları abonman kartları ile istedikleri her kiosk'tan bisiklet kiralayabilecekler. Vatandaşlar günlük, haftalık, aylık ya da yıllık abonelik işlemi yapabilecek. RF ID ve GPS teknoloji sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri izlenecek. Ayrıca, sistem alınan bisikletin her hangi bir “ Akıllı Bisiklet İstasyonuna “ teslim edebilme imkânı sunuyor.

        26

        ÜCRET TARİFESİ NEDİR?

        27

        0-1 saatlik kiralamalar 2 TL, 1-2 saat 3 TL, 2-3 saat 5 TL, 3-5 saat 8 TL, 5-7 saat 11 TL ve 7-14 saat 15 TL olarak ücretlendiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ