Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Memura 12 taksitle 'çek' bir tatil - Turizm Haberleri

        Murat ERVİN - İZMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Tatil yörelerindekidurgunluğa sonvermeyi amaçlayanTürkiye OtelcilerFederasyonu (TÜROFED),hazırladığı ‘Çek ile tatil’projesini Kültür ve TurizmBakanlığı’na sundu. Projeyegöre memurlar turizmtesislerinde tatil yapmak için bir aylık maaşı kadar tutarıbağlı olduğu kurumdanalacak.

        Kurum, bu parayı 1 yıliçinde memurun maaşındaneşit taksitler halinde kesecek.Tatilini yapan memur,bakanlığın vereceği özel çekiturizm tesisine verecek, otelsahibi de bu çeki bakanlıktantahsil edecek. Türkiye’de3.5 milyon memurunolduğunu söylen TÜROFEDBaşkan Vekili Mehmet İşler,“5’te biri bile gelse sektörsezonu daha az hasarla atlatır.

        Turizm Bakanı’mızNabi Avcı projeye olumlubakıyor. Çalışmalar sürüyor.Ancak kamuoyuna deklareedilmeden yürütülüyor” diyekonuştu. Öte yandan, TurizmBakanlığı yetkileri ise BakanAvcı ile sektör temilcilerinin son buluşmasındakonunun gündemegelmediğini, dahaönceki toplantılardaele alındığınıancak uygulamadabazı sıkıntılar yaratabileceğinedikkat çektiler.

        ÇEK MAAŞLA ORANTILI OLARAK BELİRLENECEK

        Memurlara verilecek çeklerin miktarına da devletinkendisinin karar vereceğini vurgulayan İşler şunlarısöyledi: “Memurun maaşı 2 bin liraysa kalkıp 6 binliralık çek vermeyecek. Departman amirleri, müdürlerimemurlarını yakından tanıdığı için borcu çok olanlariçin bu desteğin verilmesini onaylamayabilecek. Zatensistem de memura ‘Maaşın ne kadarsa o kadarlık

        destek veririm’ diyecek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ