Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm TÜROB'dan 'memurun parasını iade edin' uyarısı - Turizm Haberleri

        Türkiye Otelciler Birliği'nden (TÜROB) yapılan açıklamada, birliğin, darbe girişimi sonrasında yıllık izinleri iptal edilen kamu çalışanlarının mağdur olmaması için harekete geçtiği aktarıldı.

        Bu kapsamda TÜROB üyesi otellere yazı gönderildi. Yazıda, kamu çalışanları tarafından talep edilecek otel rezervasyonlarının iptalleriyle ilgili daha önce yapılan ödemelerin iadesinde tesislerin tolerans göstermesini istendi.

        Açıklamada, otellere gönderilen yazıda TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır'ın şu ifadelerinin yer aldığı aktarıldı:

        "Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri ikinci bir emre kadar kaldırılmış, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevlerinin başına döneceği bildirilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde kamu çalışanlarının yapmış olduğu otel rezervasyonlarının, misafirin kendi iradesi dışında, öngöremediği ve engelleyemediği mücbir sebepler nedeniyle iptal edilmekte olduğu görüşü ifade edilmektedir. Mevcut şartlar göz önüne alınarak, birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımızla bahsi geçen sebeplerden ötürü kamu çalışanlarının rezervasyon iptallerinde, misafirlerimize tolerans gösterilmesi yönündeki görüş ve önerilerimizi takdirlerinize sunarız."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ