Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Antalya'da bayram tatillerinde trafik yoğunluğu - Turizm Haberleri

        Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, turizm kenti Antalya'da bayram tatillerinde trafikteki yoğunluğun arttığını belirterek, "Kurban Bayramı tatilinde yine bir önceki yıla göre iki katı trafik bekliyoruz. O nedenle nöbetçi personel sayımızı artırdık." dedi.

        Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların daha emniyetli, konforlu seyahat etmelerini sağlamak için sorumluluk bölgelerinde gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

        Bölge ağındaki yol yapım çalışmalarını bayram tatili süresince trafiği rahatlatmak ve güvenlik için durdurduklarını ifade eden Çobanoğlu, nöbetçi birimler oluşturduklarını anlattı.

        Çobanoğlu, görevlendirdikleri 68 personelin tüm yol ağında bayram tatili süresince 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.

        Üç teknik personelin bölge merkezinde trafiği yönlendirip, meydana gelebilecek sorunlarla ilgili acil çözüm üreteceğine işaret eden Çobanoğlu, şöyle devam etti:

        "Antalya, Burdur, Isparta'nın tamamı, Afyonkarahisar ve Muğla'nın bir kısmında 4 bin 78 kilometrelik büyük bir yol ağımız var. Bütün amacımız vatandaşlarımızın acı yaşamaması, bayram neşesi içinde trafikte güvenli seyahat etmeleridir. Vatandaşlarımız, yolda bir sıkıntıyla karşılaştığında '159 Yol Danışma'yı arayabilir ya da nöbetçi ekiplerimizin bulunacağı en yakın şube şefliklerimize başvurabilir. Yollarda gece gündüz seyir halinde olacak ekiplerimizi de belirledik. Gerekirse vatandaşların çok sıkıntılı olduğu durumlarda, bakım evlerimizde ikamet edebilecekleri geçici süreli yerler temin ettik. Bayram tatili bittikten sonra normal rutin yapım, bakım, onarım çalışmalarımıza bölge genelinde devam edeceğiz."

        "LASTİK PATLAMASI BİLE SIKIŞIKLIĞA NEDEN OLABİLİYOR"

        "Geçen bayram trafiğimiz bir önceki yıla göre yüzde 100 arttı." diyen Çobanoğlu, şunları kaydetti:

        "Günde ortalama 10 bin araç geçen yollarımızda 20 bin, 15 bin araç geçen yollarımızda 30 bin sayısına ulaşıldı. Örneğin Akseki yolunda bir önceki yıl Ramazan Bayramı tatilinde günde 10 bin 500 araç geçmiş, geçen bayram 23 bin araç geçmiş. Kurban Bayramı'nda bu sayının 30 bine ulaşmasını bekliyoruz. Kemer yolunda normal trafiğimiz 25 binken, bayram trafiğimiz 50 bine ulaşıyor. Isparta Dereboğazı yolundaki 8-9 bin araçlık normal trafiğimiz de aynı sürede iki katına çıkıyor. Sorumluluk sahamızdaki diğer yollarda da benzer artışlar söz konusu. Kurban Bayramı tatilinde yine bir önceki yıla göre iki katı trafik bekliyoruz. O nedenle nöbetçi personel sayımızı artırdık. Turizm kenti Antalya'da günlük ortalama 50 binin üzerinde araç geçen yollarımızda bu sayı, bayram tatillerinde neredeyse ikiye katlanıyor."

        Çobanoğlu, bayram tatili dolayısıyla trafik yoğunluğunun başladığını belirtti.

        Yollarda en ufak bir kazanın ya da lastik patlamasının bile trafik sıkışıklığına neden olabildiğine dikkati çeken Çobanoğlu, bayram tatili ve dönüş yolunda yaşanabilecek yoğunlukta sürücülerden kurallara uymalarını, sabırlı olmalarını istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ