Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bodrum, mayıs ayında turist ağırlamaya başlayacak - Turizm Haberleri

        Rusya'da 20 yıldan bu yana faaliyet gösteren tur operatörü Anex Tour'un Türkiye Genel Müdürü Vural Karasu, Kontrat Müdürü Mustafa Özden ve TAV Havalimanları Holding A.Ş. Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ile birlikte bugün toplantı yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda, basın açıklaması yapıldı. Rusya pazarında 20 yıldan bu yana ciddi hizmet verdiklerini belirten Karasu, şöyle dedi:

        "Şu ana kadar yılda Antalya, Dalaman ve Bodrum'a 650 bin Rus, Kazak ve Ukraynalı turisti taşıyorduk. Hedefimiz; 2017'de 1 milyon rakamını aşmak. Önümüzdeki yılın mayıs ayından itibaren bünyemizdeki AZUR Air uçakları ile Bodrum'a Rusya'dan 7, Ukrayna'dan 3 ve Kazakistan'dan muhtemelen 6 uçakla, haftada en az 4 bin turisti Bodrum'a taşımaya başlayacağız. Sezon içinde Bodrum'a gelen Rus turist sayısı 40 bine ulaşacak. Şu anda Rusya'yla yaşanan kriz aşılmış durumda."

        TAV Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay ise yılın ilk 8 ayında Milas Bodrum Havalimanı'na iç hatlardan 1.6 milyon, dış hatlar terminalinden ise 678 bin kişinin giriş yapıldığını söyledi.

        KOCADON: YILMADAN TANITIMI SÜRDÜRECEĞİZ

        Önümüzdeki yıl uluslararası yaklaşık 30 turizm fuarında Bodrum'un tanıtımını sürdüreceklerini, bir Rus tur operatörünün mayıs ayından itibaren kendisine ait uçaklarla Rus, Ukrayna ve Kazakistan'da turist taşımaya başlayacak olmasının önemli bir moral sağlayacağını belirten Başkan Kocadon, şöyle dedi:

        "Tabii tur operatörleri ilçemize turist getirirken, turizm yöneticilerinin de özellikle temmuz ve ağustos ayındaki fiyat politikalarını tekrar gözden geçirmelerini isteyeceğiz. Bu yılı biraz sıkıntılı atlattık. Tur operatörü, otelci, yerel yönetimler birlikte hareket ederek herkes fedakarlık yaparsa bu krizleri aşmamız çok daha kolay olur. Biz belediye olarak turizmde rahat nefes alınması için her türlü destek ve yardıma hazırız. Ayrıca Kiev, Moskova ve Almaata fuarlarında bu kış aylarında daha geniş kapsamlı tanıtımlar yapacağız."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ