Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Vize kalktı, turist bastı! - Turizm Haberleri

        Rusya Federasyonu'ndan bir grup işadamı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nı ziyaret etti. Konuk işadamlarını ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak kabul etti. Heyete Antalya ekonomisi ve ATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Parlak, Rusya Federasyonu'nun Antalya'nın lokomotif sektörleri turizm ve tarımda en önemli pazarı olduğunu söyledi.

        ATSO'ya kayıtlı 484 adet Rus sermayeli şirket bulunduğunu aktaran Parlak, bu şirketlerin ağırlıklı olarak inşaat, turizm, emlak, otomotiv, yatırım danışmanlık, güzellik malzemeleri ve tarım sektörlerinde faaliyet gösterdiğini kaydetti.

        Rusya ile Türkiye arasında karşılıklı vizenin kalkmasıyla geçen seneye göre Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 10'un üzerinde bir artış yaşandığına işaret eden Parlak, "Rusya'dan bu yıl ekim ayı sonu itibariyle 2,7 milyonun üzerinde Rus turist kentimizi ziyaret etmiştir ki, bu rakam 2010 yılı sonunda 2,4 milyon idi. Bu sonuçlarla Antalya'ya en fazla yabancı turist sayısında Rus turistler ilk sırada yer almaktadır." diye konuştu.

        Rus işadamlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Parlak, "ATSO olarak gerek kültürel ilişkilerin gerekse ticaretin artması için biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız." dedi.

        Konuk işadamları da Antalya ile Rusya Federasyonu arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin artmasını arzuladıklarını belirterek, gelecek yıl mayıs ayında Türkiye'de iş formu düzenlemeyi planladıklarını, bu forumda Antalyalı işadamlarını da görmek istediklerini bildirdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ