Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise Kruvaziyerle gelen 500 bin yolcu sevindirdi! - Turizm Haberleri

        İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, 6-7 yıl önce İzmir'de 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizminin, yıllık 500 bin yolcu rakamına ulaştığını söyledi. Ediz, İzmir Uluslararası Fuarı'nı gezen 15 bin kruvaziyer yolcusunun yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürdüğünü de açıkladı.

        Turizm sektöründe geçen yıla göre tüm dünyada ve Türkiye'de daralma olduğuna dikkat çeken Ediz, "İzmir ve çevresine gelen turist sayısında kruvaziyerin önemli payı olduğu aşikar. İzmir'e kruvaziyer ile gelen yolcu sayısında son aylarda azalma değil, artış görülüyor. 2011 yılının Haziran ayında Alsancak Limanı'na 46 bin 105 yolcu geldi. Bu rakam 2012 Haziran ayında 57 bin 829'a yükseldi." diye konuştu.

        Kruvaziyer ile gelen turistin İzmir'de günübirlik kaldığını, bunun kalıcı turistle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ediz, ören yerlerinin kruvaziyer turizmin gelişmesi için önemli bir etken

        olduğunu vurguladı. Gelenlerin üçte birinin Efes, Bergama gibi tarihi yerleri gezdiğini, bir bölümünün de tarihi Kemeraltı Çarşısı gibi şehir merkezlerini ziyaret ettiğini kaydetti. ABD'li şirketlerin de Akdeniz destinasyonları kapsamına İzmir'i aldığını söyleyen Ediz, yolcuların önemli bölümünün Avrupa, özellikle de Çin, Kuzey Avrupa ülkelerinden geldiğini de belirtti.

        Turist esnafın yüzünü güldürdü

        İl Müdürü Abdülaziz Ediz, kruvaziyer turizminin, şehir içi otellerde devamlı kalacak ve turizmi yılın tamamına yayacak turistle desteklenmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: " İzmir ticaretine ve turizmine daha faydalı hale getirilmesi için daha çok çalışma yapılması gerekir. Kruvaziyer ile gelen 15 bin turist, 81. İzmir Uluslararası Fuarı'nı gezdi. İzmirli esnafının yüzü biraz olsun güldü."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ