Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler En romantik bayram tatili için! - Turizm Haberleri

        ESRA ŞAHİN DURSUN-HABERTÜRK

        Kısa ama güzel bir tatil için yola çıkacaksanız bu mevsimde önerimiz Abant. sonbaharda yaprakların bir bir hüzünlenip dökülmesini, yeşilin kahverengiyle bütünleşmesini izlemek yani doğaya eşlik etmek için en güzel yerlerden biri.

        İstanbul havasıyla benzer özellikler sergileyen Abant, Kurban Bayramı tatilinde de güneşli sonbahar günlerinin keyfini çıkarmak isteyen tatilcilere ev sahipliği yapacak.

        İSTANBUL'A 3 SAAT

        Abant'ın İstanbul'a mesafesi 3 saat. Abant'a geldiğinizde her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Abant Gölü tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor olacak.

        Abant, Kurban Bayramı tatilinde konaklamalı ya da İstanbul ya da Ankara'dan yola çıkarak günübirlik bir tatil kaçamağı planlıyorsanız eskimeyen popülerlikte romantik bir adres.

        Mevsiminde nilüferlerin suyun üzerinde arz-ı endam ettiği Abant Gölü'nün etrafında kısa bir yürüyüş bile 2 saatinizi alır ama temiz hava, bol oksijen sizi şehrin havasından bir hayli uzaklaştırır ki tatilin amacı da bu değil midir?

        Abant yamaç paraşütünde yeni gözde

        Bolu'da Abant bölgesi, yamaç paraşütü adreslerinin en yenisi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) havacılık kulübü üyelerinden oluşan 17 kişilik grup da bugünlerde Abant Tabiat Parkı Örencik Yaylası'nda yamaç paraşütleriyle atlayış yaptı. Yayla evlerinin üzerinden uçan paraşütçüler Abant semalarında ilginç ve güzel görüntüler oluşturuyor. Yamaç paraşütü yapıyorsanız ya da denemek istiyorsanız Abant'taki etkinlikler arasında en heyecan verici olanı, deneminizi öneririz.

        NELER YAPILIR?

        Abant'taki etkinlikler hayal gücünüzle sınırlı. Ata, faytona ve ya bisiklete binebilir, piknik ya da ızgara yapabilir, çevre yürüyüşleriyle bu mevsimde Abant'ın keyfini çıkarabilirsiniz.

        Abant İstanbul'a sadece 3 saat mesafede. Kış günlerinde bile gittiğinizde üşümenize değecek kadar güzel olan Abant'ta göl kenarında sucuk ekmek keyfi dillere destandır.

        MUTLAKA GÖRÜN!

        Tarihi yüzyılın üzerinde olan Hükümet Konağı'nı mutlaka görmelisiniz. Göynük Yolu'ndaki Sünnet Göl'ünü mutlaka görmeli, Abant Gölü'nün kıyısındaki salıncakta sallanmayı es geçmemelisiniz.

        NE YEMELİ?

        Abant'ta gölünün çevresindeki otel ve kır lokantaları tatilinize lezzet katmak için sizi bekliyor. Abant'ta göl kenarında piknik yapabilir ya da restoranları tercih edebilirsiniz. Restoranlardaki Bolu yemeklerinden biri olan "Bolu Kebabı"nı mutlaka tatmalısınız.

        NEREDE KALINIR?

        Abant Yeşil Ev

        Bayramda konaklama Yeşil Ev'de kahvaltı dahil kişi başı 200 TL. Bu fiyat özel zamanlar dışında düşüyor, şöyle ki hafta içi kişibaşı 100 TL'ye, haftasonu ise 125 TL'ye konaklayabiliyorsunuz.

        Abant'ta pansiyonlar da var. Pansiyonlarda ise ortalama fiyat kahvaltı dahil 100 TL oluyor bayram döneminde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ