Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak turizm,tatil,Uludağ,Uludağ, yarıyıl tatiline hazır! - Turizm Haberleri

        Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, yılbaşını tam kapasiteyle geçiren oteller, 25 Ocak'ta başlayacak 2 haftalık yarı yıl tatili için hazırlıklarını tamamladı.

        Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonunda kar sorunu yaşamadıklarını, hatta pistlerin erken gelen ve kayak sporu için son derece kaliteli kar ile dolu olduğunu belirtti.

        Beceren, aralık ayı başından itibaren müşteri kabullerine başlayan otellerin, özellikle yılbaşındaki paket programlarla tam doluluk oranlarını yakaladığını hatırlatarak, yılbaşı tatilinin ardından ise biraz sakin günlerin yaşandığını anlattı.

        Okulların yarıyıl tatiline gireceği 25 Ocak öncesinde, şimdiden rezervasyonlarda ciddi hareketlilik yaşandığını, ancak net bir rakam verebilmek için erken olduğunu dile getiren Beceren, ''Uludağ'da kar durumu son derece güzel, kaliteli. Son günlerde biraz lodos etkili, ama kar seviyemiz çok iyi, 2 metre civarında ve yarıyıl tatili yaklaştı. Yoğun rezervasyonlar var. Yarıyıl tatilinde yüzde 90 oranında doluluk bekliyoruz'' diye konuştu.

        Beceren, yarıyıl tatilinden dolayı tatilcilerin, yerli turist ağırlıklı olmasını beklediklerini vurgulayarak, üniversiteli ve liseli öğrenci grupları ya da çocuklu ailelerin, Uludağ'a gelmesi beklenen tatilcilerin yüzde 90'ını oluşturacağını tahmin ettiklerini belirtti.

        Uludağ'da, altyapı ve çeşitli tesislerdeki revizyon çalışmalarına rağmen, hali hazırda 6 bin civarında yatak kapasitesi bulunduğuna dikkati çeken Beceren, kış sporları tutkunları ile kar sevenleri en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduklarını ifade etti.

        ULUDAĞ TATİLCİLERE ALTERNATİFLER SUNUYOR!

        Bursa ile Uludağ arasında 1963'ten bu yana ulaşımı sağlayan 4 bin 600 metrelik mevcut teleferik hattının, yenileme ve 8 bin 500 metreye çıkarılması çalışmaları kapsamında devre dışı bırakılması nedeniyle, Uludağ'a şehir merkezinden 34 kilometrelik kara yolu ile ulaşılabiliyor.

        Uludağ 1. ve 2. yerleşim bölgelerindeki otellerde konaklayan tatilciler, pistlerde her türlü kış sporunu yapmaya imkan bulabiliyor. Türkiye'nin en büyük kayak merkezi olarak bilinen Uludağ, kayak, snowboard ve kızak binme imkanının yanı sıra kar motoru ile yeşil ve beyazın oluşturduğu eşsiz manzarayı keşfe çıkmak için bulunmaz imkanlar sunuyor.

        Doğa sporu tutkunlarının vazgeçemediği buluşma noktalarından olan Uludağ, görüş mesafesinin açık olduğu günlerde doğa yürüyüşüne çıkan tatilcilere, benzersiz kent manzarasını seyretme imkanını da tanıyor.

        Uludağ'ın oteller bölgesi dışında kalan "Sarıalan" ve "Kirazlıyayla" mevkileri ise kar üzerinde mangal keyfi yapmak için bulunmaz fırsat.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ