Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Burası çok yahşi! - Turizm Haberleri

        Avrupa'nın en uzun kayak pistlerinden birine sahip Palandöken, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı. Havalimanına 15, kent merkezine 5 dakika uzaklıkta olan Palandöken Kayak Merkezi'nde, sömestr tatilinin sona ermesine rağmen, özellikle İranlı ve Polonyalı turistlerin gelmesiyle birlikte otellerin tamamına yakını dolu.

        Deniz seviyesinden 2 bin 100 metreden 3 bin 125 metre yüksekliğe, acemilerden profesyonellere kadar 28 kilometre uzunluğundaki pistlere ve mekanik tesislere sahip Palandöken'i tercih edenler, gün boyu kayak yapabiliyor.

        'İRANLILAR BAYILDI'

        Yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından Palandöken'e gelen kayak severler kendilerini kayak pistlerine atarak, hafta sonu tatilinin tadını çıkarıyor. İranlı turistler de Palandöken'in pistlerinin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Burası yahşi. İran'dan gelip burada kayıyoruz" dedi.

        Özellikle hafta sonu Palandöken'e çıkarak, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp temiz hava soluyarak, kayak yaparak stres attıklarını ifade eden Erzurumlu kadınlar ise, "Tüm stresimizi Palandöken'in karlı doruklarında atıyoruz. Kimi kayakla, snowboardla ve kızakla kayıyor. Bazıları karda semaver ve mangal yakarak keyif yapıyor. Palandöken, herkese hitap ediyor. Palandöken'de tatilin keyfini doyasıya yaşıyoruz" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ