Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Murat Dağı - Turizm Haberleri

        AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz ilçesinde, Murat Dağı'nda bulunan kayak tesislerini inceledi.

        Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Öztürk, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Çinigaz AŞ firmasının sahibi Rasim Akdoğan ile Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ndeki kayak tesislerini inceleyen Aksoy, kayak sporuyla ilgilenen öğrencilerle bir süre sohbet etti.

        EŞSİZ DOĞAL GÜZELLİKLER

        Kayak yapıp kar motosikletini kullanan Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Murat Dağı'ndaki kayak merkezinin, eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

        Burasının kayak sporu yapmak isteyen yerli ve yabancı turistleri çekebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Aksoy, ''Sadece kış için değil, inşallah yayla turizmi için de yapılacak tesislerle ciddi bir alan açılmış olacaktır. Dolayısıyla burada yapılacak turizm tesislerinin teşvik edilmesi imkanı da var. Biz kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

        2014'TE HAZIR

        Saraoğlu da Murat Dağı'nda, kayak merkeziyle yayla turizmi, dağ ve doğa turizmine bütünüyle imkan sağlayabilecek şekilde dünyaca ünlü bir alan oluşturmayı planladıklarını ifade etti.

        Hazırladıkları projeleri birer birer hayata geçirip 2014 yılı sezonuna bambaşka bir Murat Dağı ile girmeyi hedeflediklerini dile getiren Saraoğlu, şunları kaydetti:

        ''Burası sadece Gediz'e değil, bütün bölge illerine hitap eden bir kayak merkezi olacak. Konaklama için de bir proje hazırladık. Projeleri art arda hayata geçirip uzun vadeli yatırımlarla Murat Dağı'nın cazibesine cazibe katacağız. Burasını tüm dünyanın tanıdığı önemli bir turizm merkezi haline getireceğiz. Birkaç yıl içinde Gediz'in çehresinin değiştiğini herkes görecek.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ