Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Angela Merkel - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen Almanya Başbakanı Angela Merkel, peribacalarına hayran kaldı.

        ALMAN TURİSTLERİN KAPADOKYA İLGİSİ

        Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretinin ardından UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınan Kapadokya bölgesindeki peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Paşabağı'nı ziyaret eden Merkel, burada Bakan Çelik ve rehberlerden peribacalarının oluşumu hakkında bilgi aldı. Peribacalarını hayranlıkla gezen Merkel, bakan Çelik'e bölgeyi çok beğendiğini ve burayı her yıl yüz binlerce Alman turistin görmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya gezisine başladı.

        Merkel, sabah 08.00'da Avanos ilçesinde konakladığı Kapadokya Hilton Otel'den çıkarak, Göreme Açık Hava Müzesine hareket etti. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde ''Kapadokya'ya hoşgeldiniz'' yazan bir sıcak hava balonundan Merkel'in bulunduğu araca gül atıldı.

        KAPADOKYA MUHTEŞEM BİR YER!

        Müzeyi gezen Merkel'e Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti.

        Merkel, Paşabağı ziyaretinin ardından Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan St. Jean Kilisesi'ni gezdi. Kilisedeki freskler hakkında Türk rehberlerden bilgi alan Merkel'e, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş tarafından bir Hitit Anforası hediye edildi.

        Almanya Başbakanı Merkel, burada bulunan Karanlık Kilise'yi de ziyaret etti. Merkel, kilisedeki Hz. İsa'nın yer aldığı freskleri ilgiyle inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Müzeden ayrılan Merkel'e, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yöreye özgü halı hediye etti. Bir süre Cingil ile sohbet eden Merkel, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, ''Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer'' dedi.

        Belediye Başkanı Cingil ise Kapadokya'nın tüm dünyaya ait olduğunu belirterek, Merkel'i yine beklediklerini söyledi. Almanya Başbakanı Merkel, daha sonra müzenin yakınındaki Tokalı Kilise'sini ziyaret etti.

        Bu arada Almanya Başbakanı Merkel'in müze gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı.

        Merkel daha sonra geniş güvenlik tedbirleri arasında kiliseden ayrılarak Kapadokya Tuzköy Havaalanı'na gitti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ