Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Uludağ'da yılbaşı rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı - Turizm Haberleri

        Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, sezon açılmadığı halde otellerde yılbaşı tatiline yönelik rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı.

        Uludağ'da son günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından pistler, kayak ve diğer kış sporları için elverişli hale getirilirken otellerde sezona yönelik hummalı çalışmalar sürüyor.

        Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu

        Başkanı Mehmet Akkuş, yaptığı açıklamada, Bursa'nın ve Türkiye'nin markası olan Uludağ'ın, kayak sporu ve kış turizmi için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

        Akkuş, kış sezonunun en önemli tatil dönemlerinden olan yılbaşı öncesi erken yağan karın turizmcileri sevindirdiğini dile getirerek, "Oradaki yatırımcımız, işletmecilerimiz, kar yağmasını dört gözle bekliyordu. Uludağ'da kar duasına çıktığımız zamanlar oldu. Bunları da hatırlıyoruz ama şu anda kar yağdığı için herkes bayram ediyor, bunun neşesini, mutluluğunu yaşıyor. Karın erken yağması, bütün turizm sektörünü, Uludağ'daki yatırımcıyı neşelendirdi" diye konuştu.

        SEZON AÇILIŞI 20 ARALIK'TA

        Bölgede kış sezonunun 20 Aralık'ta açılacağı bilgisini veren Akkuş, bunun ardından yılbaşı hareketliliği yaşanacağını vurguladı.

        "Şu anda yılbaşı için ciddi rezervasyonlar yapılmış durumda" diyen Akkuş, 2013-2014 kış sezonunun iyi geçmesini beklediklerini anlattı.

        Kış rezervasyonlarındaki yoğunluğa da değinen Akkuş, "Otellerin kış için doluluk oranı yüzde 60. Bu oran ilerleyen günlerde yüzde 90, yüzde 95, yüzde 100'lere ulaşacak." ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ