Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        10
        11

        HABERTURK.COM/ÖZEL HABER/ iPhone'lar için her yeni İOS güncellemesi geldiğinde yeni bir sır menü daha ortaya çıkıyor. Bu defaki menü ise yanınızda iPhone'unuz varken nerelere gittiyseniz tüm sırlarınızı açığa çıkaran bir menü. Bunun için öncelikle 'Ayarlar'dan !Gizlilik! menüsüne gitmeniz gerekiyor.

        12

        'Gizlilik' menüsünün altında 'Konum Servisleri' menüsüne giriyorsunuz.

        13

        'Konum Servisleri' menüsünün altında sizin telefonunuzda da muhtemelen menünün en altında 'Sistem Servisleri' alt menüsü açılacak. Buraya parmağınızla dokunun.

        14

        Açılan menüde 'Sık Kullanılan Konumlar' alt menüsü açılacak. Burayı açtığınızda ise...

        15

        Son zamanlarda nerelerde bulundunuz, kaç defa bulundunuz... Başka birisinin görmesini istemeyebileceğiniz tüm rotanız gözler önüne seriliyor. Kapatmak istiyorsanız veya görülmesini istemiyorsanız yapmanız gereken önce tarihçeyi silmek olmalı. Ardından bör önceki menüdeki 'Sık Kullanılan Konumlar' özelliğini 'kapalı' konuma getirmek olmalı.

        16

        Eğer kapatmak istemiyorsanız örneğin telefonunuz görmesini istemediğiniz birinin eline geçerse buralarda ne aradığınızı açıklamaya hazır olun.

        17

        Apple'ın yeni nesil Macbook Air ve Macbook Pro'larda yer alan "Force Touch" özellikli yeni iPhone modelinde de bulunacak.

        18

        Aynı iddiaya göre, iPhone'un kasasında değişikliğe gitmeyi planlayan Apple, iPhone 6s'te Apple Watch Sport'ta bulunan 7000 alüminyum isimli malzemeyi kullanacak.

        19

        Bu malzemenin şu anda kullanılandan daha dayanıklı olduğunun altını çizen Kuo, yeni kasanın kullanımda olan modellere oranla yüzde 60 daha kuvvetli olacağının altını çiziyor.

        20

        Eylül 2014'te iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'u Kaliforniya'da tanıtan Apple'ın, yeni iPhone modelini önümüzdeki aylarda tanıtması ve satışa sunması bekleniyor.

        21

        YENİ İŞLETİM SİSTEMİ iOS 9

        Yeni işletim sistemi iOS 9'u görücüye çıkaran Apple, kısa süre sonra mobil kullanıcıları yakında ilgilendiren bir yeniliğe imza atacak.

        22

        Apple, laptop ve desktop modellerindeki ad blocker (reklam önleyici) özelliğini iPhone ve iPad modellerine de getiriyor.

        23

        Bu özellik sayesinde mobil kullanıcılar safari üzerinden internette işlem yaptıkları süre boyunca pop-up pencereler, animasyonlar ve çerezlerden korunuyor.

        24

        Şirketin geliştirdiği yeni mobil işletim sistemi iOS 9'da bulunan bu özelliği çalıştırmak için kullanıcıların Safari ayarlarında bulunan opsiyonu devre sokması yetiyor.

        25

        iOS 9 HANGİ CİHAZLARA YÜKLENEBİLECEK?

        26

        İşte iOS 9'u destekleyen iPhone ve iPad modelleri:

        iPad 2, 3'üncü jenerasyon iPad, 4'üncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPhone 4S, IPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5'inci jenerasyon iPod touch.

        27

        ABD’li teknoloji şirketi Apple dün ABD’nin San Francisco kentinde düzenlediği Uluslararası Geliştiriciler Konferansı’nda (Worldwide Developers Conference) yakın gelecekte hayranlarının kullanımına sunacağı yazılım temelli yenilikleri tanıttı.

        28

        70 ülkeden 5 binden fazla geliştiricinin katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Tim Cook teknoloji alanında sahip oldukları yenlikçi ürün ve hizmetlerini sürekli geliştirmeye devam ettiklerini söyledi

        29

        Yeni mobil işletim sistemi iOS 9'un tanıtıldığı gecenin yıldızı online müzik yayını uygulaması Apple Music oldu. 30 milyon adetlik şarkı arşivinin yanı sıra uygulama dahilinde ‘Beats 1’ adında yeni bir radyo kanalı ve yeni sanatçıların kendilerini tanıtabilecekleri ‘connect’ adlı bir de platform olacak.

        30

        30 Haziran’dan itibaren 100 ülkede birden kullanıma girecek uygulama ilk üç ay ücretsiz olacak. Daha sonra ise ABD’de aylık 9.99 dolara abonelik sistemine göre çalışacak.

        31

        iOS 9 ile iPhone'ların performansı ve pil ömrü artacak. Siri akıllanacak, daha zor komutları anlayabilecek. İstediğiniz sonuçları kendi ekranında gösterecek ve böylece sanal asistanlık özelliği güçlenmiş olacak

        32

        Apple News ile haber içerikleri, ilgi alanı ve haber kaynağı gibi tercihlere göre tek uygulamada toplanacak

        33

        Apple Pay yaygınlaşacak ve Wallet ile kredi kartı, banka ve mağaza kartları tek uygulamada birleşecek

        49

        Apple açıldığı anda iPhone'ları kilitleyen SMS ile ilgili geçici bir çözüm sundu.

        50

        Dün yeni iOS güncellemesiyle sorunun giderileceğini belirten firma bugün söz konusu güncelleme gelene kadar kullanıcılara sorunun 'etrafından nasıl dolanabileceğini' açıkladı. İşte Apple'ın, içinde Arapça harfler barındıran SMS'ten etkilenmemek için tavsiye ettiği 3 adım

        51

        1-SIRI'ye okunmamış mesajları oku/aç (İng:Read unread messages) komutunu verin

        52

        2-Sorunlu SMS'i SIRI'yi kullanarak cevaplayın. Artık mesajlarınızı açabileceksiniz.

        53

        3-Mesajlar uygulamasını açtıktan sonra mesajın üzerine basılı tutarak tüm konuşmayı silin

        54

        Bu kalıcı bir çözüm değil ancak telefonunuzun SMS ile kilitlenmesine engel oluyor. Normalde bu mesaj geldiğinde ve mesajlar uygulamasını açtığınızda telefonunuz tamamen kilitleniyor.

        55

        Dünya genelinde yuzbinlerce iPhone kullanıcısı Messages uygulamasından kaynaklanan bir hata ile karşı karşıya kaldı.

        56

        iPhone'lara gelen ve içinde Arapça harflerinde bulunduğu bir dizi harfin bir araya gelmesiyle oluşan mesajın düştüğü iPhone ekranları donmaya başlayınca kullanıcılar şikayetlerini sosyal medya üzerinden göstermeye başladı.

        57

        Apple'a yakın kaynaklara göre iPhone'ların çökmesinin nedeni Messages (Mesajlar) uygulamasında bulunan bir kod hatası...

        58

        Henüz çok yaygın görülmeyen bu mesajı gören kullanıcıların SMS ekranında bu mesajı gördüklerinde SMS'i açmadan silmeleri gerekiyor; aksi halde iPhone'ların donduğu görülüyor.

        59

        iPhone'un Messages uygulamasına gönderilen bir mesajın sebep olduğu sorunun bilinçli bir saldırı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

        60

        Daha önce de benzer sorunlar yaşayan iPhone'lar Apple'ın müdahalesi sonrasında bu sorundan kurtulmuştu.

        61

        Az sonra okuyacaklarınız iPhone'la aslında daha neler neler yapabileceğinizi gösterecek. İşte iPhone'un az bilinen özellikleri...

        62

        Kameranız açıkken fotoğraf çekme butonuna uzunca basarsanız, seri fotoğraf çekebilirsiniz.

        63

        Gece müzik dinlerken uyuyakalanlardansanız bu özellik tam size göre! Telefonunuzun sayaç bölümünden, müzik çalma süresini kendiniz belirleyebilir ve otomatik olarak çalmayı durdurabilirsiniz.

        67

        Telefonunuzu su terazisi olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Pusula uygulamasını açtıktan sonra ekranı sola kaydırarak su terazisi uygulamasını aktif hale getirebilirsiniz.

        68

        Bunun dışında kamera modundayken iPhone'un ses açma kapama butonlarıyla da fotoğraf makinesi kullanır gibi fotoğraf çekebilirsiniz.

        69

        iPhone’unuzda elleriniz yağlı, ama telefonu açmak istiyorsunuz; burnunuzu kullanın! Bununla birlikte burun dışında daha nerelerle açılır onu, kullanıcıların hayal gücüne bırakıyoruz...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ