Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Bilgisayarı fareye sığdırdılar! - Teknoloji Haberleri

        haberturk.com/EKONOMİ SERVİSİ

        Polonyalı mühendisler kişisel bilgisayarı(PC) mouse içine sığdırdı. Polonyalı bir teknoloji firmasının 'Mouse-Box' isimli ürünü 128GB depolama alanına ve 4 çekirdekli 1.4GHz'lik ARM işlemciye sahip. Bu küçük bilgisayarı üzerindeki micro HDMI portu sayesinde istediğiniz monitöre veye projektöre bağlayabiliyorsunuz. Bunun yanında kablosuz internete de bağlanabiliyor. Mouse-Box'u özel üretilen bir mouse pad aracılığıyla şarj edebiliyorsunuz. Aygıtı bu mouse padin üzerine koyduğunuz an şarj olmaya başlıyor.

        Yaratıcıları sitesinde Mouse-Box'u PC evriminin uzun süre önce eklenmesi gereken son halkası olarak tanımlıyor. Ürünün PC kategorisine girip girmediği tartışılır ancak projenin Grup Lideri Przemyslaw Strzelczyk bu yeni ürün sayesinde kullanıcıların PC'lerini her zaman yanında taşıyabileceklerini belirtti. Firmanın sitesindeki tanıtım videosunda da buna uygun olarak işyerinde patronundan gizli kendi bilgisayarını kullanan bir çalışan yer alıyor.

        Mouse-Box, gerçekten yenilikçi bir ürün olsa da uzmanlar tarafından kuşkuyla karşılandı. Tablet ve akıllı telefonların yaygınlaşması ve ürünü kullanmak için gittiğiniz yerde bir ekran bulmanız gerekmesi, Mouse-Box'un dezavantajları arasında sayıldı. Taşınabilirliği bir kenara bırakıldığında, aslında çok az yer kaplayan bir PC olması ise tüketicinin hoşuna gidebilecek bir özellik olarak öne çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ