Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple elektrikli,sürücüsüz otomobil üretecek - Teknoloji Haberleri

        iPhone ve iPad’lerin üreticisi Apple, Tesla ve Google’a rakip oluyor. Wall Street Journal Gazetesi’ne göne ABD’li teknoloji devi elektrikli sürücüsüz otomobil projesi hazırlıyor. Apple’ın CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz yıl onay verdiği ve bin kişinin çalıştığı projenin kod adının Titan olduğu ileri sürüldü. Projenin başında Apple’ın Başkan Yardımcısı Steve Zadesky’nin bulunduğu belirtildi.

        Zadesky Apple’a 16 yıl önce 3 yıldır mühendis olarak çalıştığı Ford’dan ayrılıp katılmıştı. Apple Mercedes-Benz araştırma ve geliştirmebirimi başkanı Johann Jungwirth’i de bünyesine katmıştı. Titan projesinin yöneticilerinin MercedesBenz ve BMW gibi markalara taşeron üreticilik yapmış Avusturyalı Magna Steyr ile görüştüğü iddia edildi. Google’ın da prototip ürettiği benzer bir projesi var.

        2020'DE YOLLARA İNECEK Mİ?

        Teknoloji devinin 200 kişilik bir ekibin üzerinde çalıştığı söz konusu aracı 2020’ye kadar piyasaya sürmeyi planladığı da iddialar arasında. Apple, iddia edildiği gibi bu sektöre adım atması durumunda dişli rakiplerle boy ölçüşmesi gerekecek. Benzer bir model üzerinde çalışan Tesla Motors Inc. ve General Motors Co’nun bu araçlarının 2017’de piyasaya sürülmesi, araçların ise 300 km menzile sahip olması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ