Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan flaş füze açıklaması - Savunma Sanayi Haberleri

        Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan bir yetkili, Çin'in en iyiteklifi verdiği uzun menzilli füze savunma sistemi projesinde henüz nihai kararın verilmediğinive Çin ile sözleşme görüşmelerinin sürdüğünü belirtirken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,sistemin milli sistemlere entegre edileceğini ve NATO'ya entegre edilmeden kullanılacağınısöyledi.

        PROJE DIŞ FİNANSMAN KREDİSİYLE FİNANSE EDİLECEK

        "Proje kapsamında sistemin Türk Silahlı Kuvvetleri üst komuta kontrol kademeleri ilebağlantısına ve entegrasyonuna yönelik iş paketi milli olarak yetkilendirilmiş firma tarafındanyurt içinde yapılacaktır" diyen Yılmaz, "Proje dış finansman kredisi ile finanse edilecektir.Proje kapsamında teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanmış olup, yeni bir resmi teklifalınmamıştır" dedi.

        PROJEDE HENÜZ NİHAYİ KARAR ALINMADI

        Reuters'a bilgi veren bir SSM yetkilisi ise bu açıklamanın projede nihai bir karar alındığıanlamına gelmediğini belirterek, "Füze projesinde henüz nihai bir karar alınmadı; Çin ilesözleşme görüşmeleri devam ediyor" dedi. Ocak ayında gerçekleştirilen Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin ardından açıklamalarda bulunanBaşbakan Ahmet Davutoğlu uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi projesinde teklifveren firmalarla görüşmelere devam edilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

        Türkiye 2013 yılının sonbaharında ilk uzun menzilli füze projesinde Çin ile sözleşmegörüşmelerine başlamış, bu süreçte ikinci sıradaki Fransa-İtalya ortaklığı ile üçüncü sıradakiPatriot füze savunma sistemini üreten ABD'li Raytheon ve Lockheed Martin'den teklif sürelerinibirkaç defa uzatması istenmiş ve en son teklif süreleri uzatılmıştı.

        "Sadece Çin firması ile değil üç firmayla da görüşmeler sürüyor...Son gelen bazı tekliflersöz konusu oldu, daha önceki tekliflere revizyon oldu bunları değerlendirip görüşmelerin birsüre daha sürmesine karar verdik" diyen Davutoğlu, altı aylık bir süre için daha görüşmelerinsürebileceğini ancak daha önce de karar verilebileceğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ