Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy S6'yı iPhone'dan ayıran özellikler - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple ve Samsung piyasaya çıkardıkları yeni ürünlerle tüketiciye kendi saflarına çekmek için kıyasıya mücadele ediyor. Teknolojinin iki ezeli rakibini ayrıştıran noktalar ise yeni uygulamalar, kullanım kolaylığı ve şarj teknolojisi üzerine yoğunlaşıyor.

        2

        Business Insider sitesi Samsung'un yeni Galaxy modellerinin iPhone'a karşı 10 üstün özelliğini sıraladı. İşte Samsung'un yeni Galaxy'sinde bulunan ama iPhone'da olmayan 10 teknolojik fark:

        3

        Galaxy S6 ve S6 Edge ile 'Samsung Öde' kullanarak bir kredi kartı okuyucusu ile herhangi bir mağazada ödeme yapabilirsiniz. iPhone 6 ve 6 Plus ile uyumlu olan Apple Pay ise yakın alan iletişimi olan terminallerde etkin olarak çalışıyor.

        4

        Samsung'un yeni telefonunu fişe takarak şarj etmek yerine 'şarj pedi' kullanarak kablosuz olarak da şarj edebilirsiniz. Apple'ın iPhone'ları ise fişe takılı şekilde şarj ediliyor.

        5

        Galaxy S6 ve S6 Galaxy Edge çok hızlı şarj edilebilme özelliğine sahip. 10 dakikalık şarj ile telefonu dört saat kullanabilirsiniz. iPhone hızlı şarj teknolojisine sahip değil.

        6

        Galaxy S6 Edge ile rehberinizdeki isimlere özel bir renk atayabilirsiniz. Telefonunuza gelen aramalarda istenilen kişiler için özel renk yanar. iPhone'da böyle bir özellik yok.

        7

        Galaxy S6 veya S6 Edge ile ana menüye çift dokunarak kamerayı açabilirsiniz. iPhone'da ise kamera uygulamasını açmak ya da ekranda kamera simgesine basmanız lazım.

        8

        Galaxy S6'nın kamerası, objeler hareket ettiğinde de kayda alma özelliğine sahip, böylece odak noktasını kaybetmiyor. iPhone'da bu özellik yok ama Apple, iOS 8'e fotoğrafları daha kolay ve hzılı düzenlemek için bazı yeni özellikler ekledi.

        9

        Samsung'un her iki yeni telefonu da bir düğmeye basarak telefonunuzu temizlemeyi sağlayan 'Akıllı Yönetici' uygulamasına sahip. Checker gibi bazı üçüncü parti uygulamalar iPhone için bunu yaptığını belirtiyor ama bunun gerçekten ne kadar işe yaradığı belirsiz.

        10

        Galaxy S6 ve S6 Edge dahil olmak üzere çoğu Samsung Galaxy cihazları, ana ekranda aynı anda birden fazla uygulamanın çalışmasına izin veriyor. iPhone ise ekranda tek bir uygulama açmaya izin veriyor.

        11

        Galaxy S6 ve S6 Edge ile kalp atış hızını ölçebilirsiniz. Apple, iPhone'lara son birkaç yılda adım sayacı gibi bazı sağlıkla ilgili özellikler ekledi ancak iPhone telefonların hiçbirinde kalp hızı monitörü yok.

        12

        Galaxy S6 Edge ile ekran kapalı olsa bile saat, gün, tarih gibi zaman bilgilerini görebilirsiniz. iPhone'da ekran kapalıyken bunu göremezsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ