Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks Tag Heuer Apple Watch'a çattı - Teknoloji Haberleri

        155 yıllık geçmişiyle dünyanın en önemli saat üreticilerinden biri olan Tag Heuer'den Apple'ın yeni akıllı saati Apple Watch ile ilgili sert açıklamalar geldi.

        Tag Heuer, 19 Mart'ta Intel ve Android ile işbirliğine gittiğini duyurmuştu. Ancak firmanın Genel Direktörü Guy Semon Wired dergisine verdiği röportaj ile akıllı saatlere mesafeli yaklaştığını gösterdi.

        Akıllı saatlere yönelik tüketici talebi olup olmadığından emin olmadıklarını belirten Semon "Biz saat üreticisiyiz. Şu anda trenin nereye gittiğini bilmiyorum ama o trende yer almamız gerekiyor" dedi.

        'iPHONE'U 3 YIL SONRA ÇÖPE ATARSIN'

        Akıllı saat üretirken normal yaklaşımın Apple Watch'ı taklit etmek olacağını söyleyen Semon sözlerine şöyle devam etti: "Ancak Apple Watch bir saat değil. Bileğinize taktığınız (internete ve diğer cihazlara)bağlanabilen bir aygıt. Arada büyük bir fark var"

        Daha sonra eline firmanın yeni modellerinden Carrera Heuer 01'i(altta) alan Semon "Saat budur. Daha iyi bir tasarıma sahip. Bu bir iPhone değil. iPhone'u alırsınız 3 yıl sonra çöpe atarsınız.Saati ise uzun süre kullanırsınız. Bir saate neden çok para harcarsın? Çünkü bu tamamen duygusal bir alımdır. Akıllı bir cihaz tamamen mantıkla alınır " ifadelerini kullandı.

        "MESAJ GÖRMEK İSTEYEN ÇİN MALI ALABİLİR"

        Peki o zaman Tag Heuer'in Intel ve Android işbirliğinde üreteceği saatin Apple Watch'dan ne farkı olacak? Guy Semon bu farkı şöyle açıklıyor: "Tag Heuer 'bağlantılı' telefonu şirketin 'evrenine' açılan bir kapı olacak. Bildirimlerle çok uğraşmayacağız. Saat, trelefonunuza gelen bildirimleri, mesajları ve e-mailleri görmeniz için üretilmeyecek. Bileğinizde mesajları görmek isterseniz 50 dolarlık Çin malı akıllı saat alabilirsiniz. Bizim sistemimiz tamamen farklı olacak"

        Semon'un bu açıklamaları Tag Heuer'in akıllı veya 'bağlantılı' saatiyle ilgili şimdiden merak uyandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ